Potrpeti ali oditi

Sredina neposlušnost novogoriških nogometašev, ki so jo uresničili z odpovedjo odhoda na dogovorjeno prijateljsko tekmo v Istro, še odmeva. Nogometaši so sicer včeraj doma vadili po predvidenem razporedu.

Robert Vrtovec je pred koncem leta v imenu ND Gorica na prireditvi Naš športnik prejel prizananje za najboljšo športno ekipo na Primorskem. Foto: Leo Caharija
Robert Vrtovec je pred koncem leta v imenu ND Gorica na prireditvi Naš športnik prejel prizananje za najboljšo športno ekipo na Primorskem. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >Nogometaši, ki so se odločili za tak korak, svoje poteze niso javno komentirali, je pa znano, da so z njo želeli izraziti nezadovoljstvo, ker klub že nekaj časa ne izplačuje dogovorjenih obveznosti do igralcev. Precej bolj zgovoren pa je bil sinoči po odzivu na naš klic predsednik kluba Robert Vrtovec. “Sam ne vidim nobenega zapleta. Igralci so se tako odločili sami, v nasprotno jih nihče ni silil in jih niti ne bo. Razmere niso idealne, tako kot niso marsikje drugje. Šport deli usodo gospodarstva in celo nekateri smučarski reprezentanti si morajo sami plačati pot do prizorišča svetovnega prvenstva. Ne skrivam, zaostanki z izplačili so, kot kaže, še nekaj časa bodo.”

Nekaj optimizma v novogoriške nogometne vrste morda vendarle prinaša sinočnja novica iz italijanskih medijev, da 20-letni Vykintzas Slivka, član litvanske mlade reprezentance, iz Modene prestopa k Juventusu, ta pa naj bi ga takoj poslal na kaljenje v Novo Gorico. Je torej novica povezana s tesnejšim sodelovanjem Novogoričanov s slovitim klubom iz Torina?

Vrtovec je povedal, da so v klubu pod njegovim vodstvom od 60 plač izplačali 56, trenutno pa je klubsko poslovanje bilančno sicer usklajeno, likvidnostno pa ne. “Lanski sponzorji in partner Parma niso izpolnili, kar so obljubili. V Novi Gorici so gospodarske razmere takšne, da je kakršen koli sponzorski denar skoraj nemogoče dobiti in s tem se moramo vsi sprijazniti. Tudi igralci. Vodilni v klubu se trudimo, da bi klub deloval nemoteno, a so trenutne razmere take, da igralcem in tudi drugim zaposlenim v klubu nekaj zaostalih plač dolgujemo. Če bi obljubljeni denar imeli na računu, bi vse zaostale obveznosti takoj poravnali. Sam sem proti kakršnemu koli protestu, ki ne rešuje ničesar. Igralci imajo dve možnosti: da potrpijo ali pa se odločijo zapustiti klub in si poiskati okolje, ki nima takih težav, kot jih trenutno imamo v Novi Gorici. In če ima kdo rešitev nakopičenih težav, ga z veseljem vabim v klub in mu tudi prepustim vodstveno vlogo.”

BOJAN GLUHAK


Najbolj brano