Postojnski dirkač Grega Premrl ambiciozno v novo sezono

Tri tedne za državnim prvakom v reliju Aleksom Humarjem je avtomobil in načrte za novo sezono predstavil tudi tretji v tem tekmovanju, Postojnčan Grega Premrl. Ostaja pri preizkušenem citroenu DS 3 R3T.

Citroen DS 3 R3T in ekipa MGM Racing z voznikom Grego Premrlom in  sovoznikom Gregorjem Brešerjem (predzadnji in zadnji z leve).   Foto: Uroš Modlic
Citroen DS 3 R3T in ekipa MGM Racing z voznikom Grego Premrlom in sovoznikom Gregorjem Brešerjem (predzadnji in zadnji z leve).  Foto: Uroš Modlic

POSTOJNA > Domača ekipa MGM Racing z voznikom Gregom Premrlom in sovoznikom Gregorjem Brešerjem se je predstavila s povsem pripravljenim lanskim avtomobilom citroen DS 3 R3T. Gre za sodoben dvokolesno gnan avtomobil z 1,6-litrskim turbo motorjem, iz katerega je moč iztisniti krepko čez 200 konjskih moči. S takšnim vozilom bo postojnska dvojica po tehnični plati na relijih konkurenčna državnemu prvaku, Idrijčanu Aleksu Humarju, ki je že v februarju sestavil novega renaulta clia R3T, sicer razvitega pred dvema letoma.

Lani je postojnski dvojec osvojil tretje mesto v skupnem seštevku državnega prvenstva in tretje mesto med mladimi vozniki v srednjeevropskem pokalu Mitropa. Letos so cilji višji, pravi Grega Premrl: “Potem ko sva lani prvič vozila s tem avtomobilom, sva ga spoznala in pridobila tekmovalne izkušnje. Zato se bova letos borila za naslov državnega prvaka in za zmago v kategoriji dvokolesno gnanih vozil v pokalu Mitropa. Tekmovati nameravava na skupno desetih relijih, tudi v evropskem pokalu in italijanski seriji Cirtoen Racing Trophy, kjer bodo dirkali samo z našim modelom avtomobila.”

Postojnčana bosta prvič dirkala 27. marca na pokalu Mitropa v Avstriji. V Sloveniji se bosta predstavila 17. aprila v Mariboru, septembra in oktobra pa se bosta na relijih v Novi Gorici in Idriji podila tudi po primorskih cestah.

IM


Najbolj brano