Postojnski “dvoboj” Nikoliću

Po sobotni tekmi proti Litvi je selektor Jure Zdovc razkril, da bo vlogo tretjega organizatorja igre na svetovnem prvenstvu v Španiji namenil Alekseju Nikoliću.

Aleksej Nikolić (desno) ostaja v reprezentančni družbi tudi za svetovno prvenstvo v Španiji Foto: Picasa
Aleksej Nikolić (desno) ostaja v reprezentančni družbi tudi za svetovno prvenstvo v Španiji Foto: Picasa

LJUBLJANA > “Vsi smo vedeli, da bo selektor izbiral med Aleksejem in mano, odločitev pa sem sprejel povsem normalno. To je bila zame ena nova izkušnja, saj je članska reprezentanca posebna zgodba. Pred menoj je nekaj dni počitka, nato pa me čakajo priprave na novo klubsko sezono,” je Zdovčevo odločitev pokomentiral 19-letni Matic Rebec, ki tako za las ostaja brez nastopa na svetovnem prvenstvu. V naslednjih dneh naj bi tudi postalo dokončno jasno, ali se bo iz Heliosa vendarle preselil k Union Olimpiji.

Selektor Jure Zdovc: “Maticu Rebcu sem se zahvalil za sodelovanje, a glede na to, da je do prvenstva še nekaj časa, da imamo še eno tekmo in nekaj treningov, sem mu dejal, naj kar ostane v pripravljenosti.”

Postojnska mladeniča sta skoraj vse poletje preživela skupaj, saj sta v dresu mlade reprezentance nastopila že na evropskem prvenstvu v Grčiji, na letalu za Kanarske otoke pa je bil prostor le za enega. Iz slačilnice je v soboto zvečer boljše volje prišel natanko 28 dni mlajši Aleksej Nikolić, ki bo kot debitant na članskih velikih tekmovanjih nosil dres s številko šest. “Selektor mi je svojo odločitev sporočil na sestanku po tekmi z Litvo. Skozi priprave nisem čutil bremena, da se moram prebiti med izbrano dvanajsterico. S selektorjem nisva imela nobenih dodatnih pogovorov, temveč sem skušal na parketu izpolniti vse njegove naloge po najboljših močeh. In očitno mi je to dokaj dobro uspevalo. V veliko čast mi je, da bom lahko del zgodbe, ki se bo odvijala na Kanarskih otokih,” je bil Zdovčeve odločitve razumljivo vesel član sarajevskega Sparsa, ki že nestrpno pričakuje ognjeni krst proti Avstralcem, še prej pa ga čaka merjenje moči z ameriškimi zvezdniki: “Osebno nimam prevelikih pričakovanj. Moštvu bom skušal pomagati po najboljših močeh in korektno opraviti svoje delo v obrambi. Menim, da lahko dosežemo lep rezultat, a bomo morali na zadnjih treningih odpraviti določene napake, ki se nam še vedno pojavljajo v igri. Tekma proti ZDA bo lep preizkus pred pričetkom svetovnega prvenstva in bo pripomogla k piljenju forme pred prvo tekmo proti Avstraliji.” Dolga klubska sezona, po kateri zaradi reprezentančnih obveznosti ni bilo časa za počitek, se bo tako podaljšala v jesen, a to za Nikolića ne predstavlja nobenih težav: “Popolnoma sem predan košarki in o počitnicah nisem razmišljal v nobenem trenutku. Takšna je pač pot profesionalnega košarkarja in tega se zavedajo tudi v klubu, kjer so zelo ponosni, da sem si izboril mesto v reprezentanci.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano