Postojnčanom dihajo za vrat

Z jutrišnjimi obračuni osmega kroga se po zimskem premoru nadaljuje tekmovanje v prvi in drugi balinarski ligi. V lovu na uvrstitev v superligo trenutno najboljše kaže Postojnčanom, ki pa jim zasledovalci močno dihajo za ovratnik.

Mladi reprezentant Nik Švara je jeseni blestel v dresu 
Postojne. Bo tako tudi v odločilnem delu sezone? Foto: Simon Maljevac
Mladi reprezentant Nik Švara je jeseni blestel v dresu Postojne. Bo tako tudi v odločilnem delu sezone? Foto: Simon Maljevac

POSTOJNA > Že uvodni spomladanski krog bo pomenil pravi test za vodilne Postojnčane, saj jih čaka zahtevno gostovanje v Svetem Antonu. S prihodom Matije Povha je vodilno moštvo lige pridobilo še enega pomembnega aduta v lovu na prvo mesto, ki prinaša nastop v dodatnih kvalifikacijah za superligo. Tudi v nadaljevanju prvenstva bo veliko breme slonelo na mladih upih Niku Švari in Janu Zakrajšku, medtem ko bodo za izkušnje skrbeli Gašper Kraševec, Boris Borovina, Matej Rebec in Aleš Hrvatič. Postojnčani so si jeseni edini večji spodrsljaj privoščili s porazom proti trenutno drugouvrščenim Zabičam, ki jih je okrepil Loren Križ, v boju za vrh pa bodo svoj delež skušali prispevati tudi Igor Šircelj, Tomaž Šestan, Timi Ličan in Ivan Ceglar. Za najvišja mesta se bodo skušali potegovati še Ilirska Bistrica, Trta in Agrochem Šempeter, medtem ko trenutno najslabše kaže Pivčanom, ki so jeseni zabeležili le eno zmago.

V drugi ligi je med primorskimi klubi trenutno v najboljšem položaju Modri val, ki si deli prvo mesto z Logatcem. Jesenski del se ni ni posrečil balinarjem Gradne iz Obrova, ki pa imajo na razpolago še dovolj tekem za preboj proti sredini lestvice.

Prva liga zahod, pari 8. kroga - Planina Petrič : Ilirska Bistrica, Zabiče : Orlek Pivka, Trta Sv. Anton : Postojna, Agrochem Šempeter : Dragomer GUT&PET. Vrstni red: Postojna 15, Zabiče 14, Ilirska Bistrica 13, Trta Sv. Anton in Agrochem Šempeter 12, Planina Petrič 9, Dragomer GUT&PET 6, Orlek Pivka 3.

Druga liga zahod, pari 8. kroga - Modri val : Jadran HK, Tabor Ozeljan : Kolektor Idrija, Logatec : Žiri, Gradna Obrov : Cesta. Vrstni red - Logatec in Modri val 18, Kolektor Idrija 15, Cesta 12, Jadran HK in Tabor Ozeljan 9, Žiri 3, Gradna Obrov brez točke. SM


Najbolj brano