Postojnčani so bili najboljši

Zimsko vreme je v minulih dneh omogočilo dobro pripravo tekmovališč tudi za mlajše kategorije alpskih smučarjev, ki so se za točke slovenskega in primorsko-notranjskega pokala pomerili v Cerknem in na Javorniku. Največ znanja so pokazali smučarji SD Postojna.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

CERKNO > Glavnino smučarskih tekem na Primorskem gosti naše največje smučišče v Cerknem, kjer je potekal tudi slovenski pokal za mlajše kategorije s 120 udeleženci. Tekmovanje z dvema veleslalomoma za vsako kategorijo je vodil trener SK Dol Ajdovščina Tomaž Bizjak.

Primorski smučarji večinoma niso bili kos najboljšim z Gorenjske, Štajerske in Koroške, ki imajo zaradi bližine smučišč v nogah precej več dni vadbe na snegu. Še najbolj konkurenčna je bila ekipa Smučarskega društva Postojna.

V kategoriji do 16 let je prvi veleslalom dobila Neja Dvornik iz Slovenj Gradca, drugega pa Rebeka Oblak iz kranjskega Triglava. Postojnčanka Urša Poženel Vilhar je kot najboljša Primorka prvi dan zasedla šesto mesto, drugi pa sedmo mesto. Deveto in deseto mesto je dodala njena klubska kolegica Kaja Rebec.

V moški konkurenci je na prvem veleslalomu slavil član kranjskega Triglava Matija Peneš, na drugem pa smučar mariborskega Branika Rok Ažnoh. S šestim mestom se je odlikoval Postojnčan Luka Samokec. Deseti je bil njegov klubski kolega Aljaž Kranjec.

V kategoriji U-14 je oba veleslaloma dobila Rebeka Kalan iz Železnikov, s sedmim mestom pa se je izkazala Postojnčanka Alja Ronzullo. Med fanti večjih uspehov Primorska ni imela. Najhitrejša sta bila Ljubljančana Andraž Sešlar (Ol) in Matevž Habajec (Nov.).

Ugodne snežne razmere so omogočile tudi nadaljevanje primorsko-notranjskega pokala na najbližjem smučišču za otroke iz Vipavske doline in Krasa - na Javorniku. Tekmovanje z več kot 90 smučarji je pripravil domači SK Javornik. Med vratca so se pognali tako tekmovalni začetniki - cicibani - kot že srednje in zelo izkušeni smučarji - mlajši člani.

Med slednjimi je organizatorje z zmago razveselil član Javornika Tadej Rupnik, ki je v cilj prismučal v dobri minuti (1:03,44). Na drugo stopničko se je povzpel njegov klubski kolega David Pivk (1:05,31), na tretje pa Postojnčan Žiga Šadl (1:05,96).

V ženski konkurenci je s progo najhitreje opravila Vrhničanka Maša Eržen, ki je postavila čas 1:09,87. Drugo mesto je zasedla Pivčanka Patricija Fabjan (1:10,22), tretje pa Idrijčanka Mineja Leban (1:25,09).

V kategoriji kadetinj je bila s časom 1:07,45 najhitrejša smučarka SD Postojna Kaja Rebec. Drugo mesto je osvojila njena klubska kolegica Kaja Kaluža (1:07,54), tretje pa članica mestnega tekmeca SK Postojna Danaja Ogrizek ( 1:25,80). Med fanti je zmagal Luka Samokec (SD Postojna, 1:04,50) pred Pivčanom Andražem Fabjanom (1:05,86) in drugim Postojnčanom Aljažem Kranjcem (1:07,09).

Ostali najboljši primorski rezultati, slovenski pokal, U-16, fantje, veleslalom 2 - 17. Aljaž Kranjec; U-14, dekleta, veleslalom 2 - 11. Alja Ronzullo (oba SD Po); fantje: 17. Nace Gnezda (Idrija); notranjsko - primorski pokal, zmagovalci kategorij in najboljši Primorci, U-14 - 1. Alja Ronzllo (SD Po) in Vid Hrovatin (Javornik); U-12 - 1. Manca Hvala (Matajur) in Val Celestina (SNW), 2. Danijel Šmid (Kanin); U-10 - 1. Jerca Leskovec (Logatec), 2. Čarna Rupnik (Javornik); fantje - 1. Anže Trček (Javornik); U-8 - 1. Marina Grmovšek in Enej Peček (oba Javornik).

IM


Najbolj brano