Postojnčane in Bistričane na vrhu loči le točka

Balinarji Pliskovice so si v drugoligaškem tekmovanju že zagotovili jesenski naslov. Najboljše ekipe prvega dela tekmovanja v ženski in moški prvi ligi še niso znane.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

KOPER > Predzadnji krog v prvih balinarskih ligah ni prinesel sprememb na vrhu lestvice. V ženski konkurenci si prvo mesto še naprej delita Kolektor Idrija in Krim, ki bosta zaradi reprezentančnih obveznosti svojih balinark derbi odigrali konec oktobra. Sobotna dvoboja sta neuspešno končali preostali primorski zasedbi, saj so Kobjeglavke izgubile proti Šiškaricam, Desklanke pa so doživele poraz v Miljah.

V moški konkurenci je na vrhu lestvice še vedno Postojna, ki je v sosedskem obračunu tesno ugnala Pivčane, v derbiju kroga pa je Ilirska Bistrica ugnala Logatec in skočila na drugo mesto. Bistričani so po uvodnem delu dvoboja povedli s 6:2, po uspešnih nastopih v hitrostnem in natančnem zbijanju so pobegnili na 10:2 in dvoboj mirno pripeljali do konca. V boju za tretje mesto je Trta Sveti Anton premagala Zabiče, ki so zdrsnile na peto mesto in bodo v zadnjem jesenskem krogu gostile vodilno Postojno.

Drugoligaši so končali s prvim delom prvenstva. Z naslovom jesenskih prvakov so se kljub visokemu porazu proti Cesti okitili balinarji iz Pliskovice.

> Prva liga-članice, 6. krog: Hrast : Šiška 5:17, Svoboda : Bistrica 12:10, Milje : Deskle 13:9, Krim : Kolektor Idrija prestavljeno. Vrstni red - Kolektor Idrija (-1) in Krim (-1) 15, Šiška 12, Svoboda 9, Hrast in Deskle 6, Bistrica in Milje 3.

> Prva liga-zahod, 6. krog: Ilirska Bistrica : Logatec 14:8, Trta Sv. Anton : Zabiče 13:9, Postojna : Orlek Oro Met Pivka 12:10, Jadran HK : Planina Petrič preloženo na 14.10. ob 18. uri. Vrstni red - Postojna 15, Ilirska Bistrica 14, Trta 12, Logatec 11, Zabiče 10, Jadran HK (-1). Planina (-1) 3, Orlek Pivka 1.

> Druga liga-zahod, 6. krog: Tabor Ozeljan : Gradna Obrov 12:10, Kolektor Idrija : Goriška Brda 10:12, Cesta : Pliskovica 17:5. Vrstni red - Pliskovica 14, Cesta 12, Idrija 10, Goriška Brda 8, Obrov 4, Žiri, Tabor 3. SM


Najbolj brano