Postojnčana na vrhu

Pred kratkim so se končala tudi tekmovanja alpskih smučarjev za slovenski mladinski pokal, v katerem Smučarsko društvo Postojna zaseda tretje mesto.

Najboljši v slovenskem pokalu U 18 -  Žan Špilar (Trbovlje) in 
člana SD Postojna  Krištof Fabjan in Matevž Rupnik (oba SD 
Postojna).  Foto: Ljubo Fabjan
Najboljši v slovenskem pokalu U 18 - Žan Špilar (Trbovlje) in člana SD Postojna Krištof Fabjan in Matevž Rupnik (oba SD Postojna).  Foto: Ljubo Fabjan

POSTOJNA > Po izračunu točk ob koncu sezone, v kateri so se mlajši (U-18) in starejši (U-21) mladinci in mladinke pomerili na več kot 30 tekmah, so se najbolj veselili v Smučarskem društvu Postojna. Ekipa, ki jo vodi trener Andrej Lukežič, je namreč v skupnem seštevku pokala obeh starostnih kategorij kot prva na Primorskem segla na območje, ki je bilo doslej rezervirano za gorenjske in štajerske klube. Zasedla je tretje mesto. Največ točk je zbral ASK Kranjska Gora pred SK Alpetour iz Škofje Loke. Postojnčani so s strokovnim delom trenerjev, s požrtvovalnostjo in z velikim vložkom staršev ter pokroviteljev prehiteli pred leti še nedosegljive klube, kot so Unior Celje, Novinar Ljubljana, Branik Maribor in druge. Solidno (na 9. mesto) se je v ekipni konkurenci med 20 klubi uvrstil tudi ajdovski SK Dol s trenerjem Tomažem Bizjakom.

Primorski delež je močan predvsem pri mlajših mladincih (U 18), kjer sta tako na državnih prvenstvih kot v slovenskem pokalu blestela Postojnčana Krištof Fabjan in Matevž Rupnik. Fabjan je postal zmagovalec pokala mlajših mladincev s 1580 točkami, 40 manj pa jih je zbral srebrni Rupnik. Bron je osvojil Trboveljčan Žan Špilar (1402). Solidno (na 17. mesto) se je uvrstil še Primorec Tadej Rupnik (Javornik).

Izjemni so tudi dosežki obeh Postojnčanov na državnih prvenstvih U 18. Rupnik je postal prvak v slalomu in smuku, podprvak v veleslalomu, temu pa je dodal še bron v superkombinaciji. Fabjan je zmagal v veleslalomu, drugi mesti pa je osvojil v superveleslalomu in v superkombinaciji. Postojnski klub je visoko tudi v ženski konkurenci te kategorije, saj je Žaklina Jurkovič v slovenskem pokalu zasedla četrto mesto. Osma je bila Ajdovka Andreja Slokar, ki je sicer osvojila srebro na DP v smuku. Dodati velja, da so našteti mlajši mladinci, ki so od novembra do maja (tudi na FIS tekmah v tujini) več na smučeh kot v šolskih klopeh, uspešno opravljali šolske obveznosti.

Tudi med starejšimi mladinci (U 21) sta postojnski in ajdovski klub visoko - ekipno in posamično. V pokalu je Štefana Hadalina (SK Dol Ajdovščina) prehitel le Slovenjgradčan Aljaž Dvornik. Visoko šesto mesto je osvojil član SD Postojna Jani Kavčič. Hadalin je sicer izjemno mednarodno sezono (srebrni odličji na mladinskem SP) dopolnil tudi z domačimi odličji na državnih prvenstvih. Srebro je osvojil v slalomu in veleslalomu, prvak pa je postal v smuku.

IM


Najbolj brano