Posoški derbi Oplastu

Novo državno prvenstvo v dvoranskem nogometu je že uvodoma v Tolminu prineslo posoški derbi, v katerem je slavil kobariški Oplast. Škofijski Bronx je zmagal v Benediktu.

Anže Širok je za Oplast dosegel dva gola. Foto: Igor Mušič
Anže Širok je za Oplast dosegel dva gola. Foto: Igor Mušič

TOLMIN > Za primorske ljubitelje futsala je bil osrednji dogodek posoški derbi v športni dvorani v Tolminu, kjer je domači Puntar bodrilo 250 navijačev, ki so upali na ponovitev uspeha s pripravljalne tekme, v kateri so Tolminci premagali goste iz Kobarida. Vendar pa je tokrat po imenih boljši Oplast upravičil pričakovanja poznavalcev. Izkušena kobariška zasedba je pritisnila na tolminsko obrambo že takoj po sodnikovem žvižgu. V peti minuti je tolminsko mrežo načel po ozdravljeni poškodbi spet odlični Domen Fratina. V nadaljevanju je Oplast nadzoroval igro na sredini in varčeval z močmi, Puntar pa se je trudil z napadi, a brez učinka. V drugem polčasu so Kobaridci vajo s Fratino kot strelcem ponovili že po nekaj sekundah igre. S takojšnjim nadaljnjim pritiskom je čez minuto po novi napaki Puntarjeve obrambe zadel še Anže Širok. Tako so že v začetku drugega polčasa Kobaridci praktično zaključili tekmo.

Puntarju, za katerega so v elitnem tekmovanju prvič zaigrali Matej Bevk, Matej Koren, Rok Hrast in Gašper Žbogar, se je pomanjkanje izkušenj zelo poznalo. Tolminci so sicer jurišali, a so pozabljali na obrambo in do konca tekme prejeli še tri zadetke.

“Pozna se neizkušenost. Dobivali smo takšne gole, ki jih ne bi smeli. V 30. sekundi in v minuti pa pol po odmoru je Oplast zadel dvakrat. Tam nas je odrezalo. Zaradi tega sem kar jezen. Naša mlada ekipa mora vztrajati v visokem ritmu. Vsakič, ko smo padli, je prišla do izraza individualna kakovost Oplasta. Ne glede na to smo prepoceni dobivali gole,” je razplet komentiral domači strateg Matej Kavčič.

Njegov kolega na kobariški klopi Saša Leban je dodal: “Po hitrem prvem golu smo se sprostili. Prvi polčas sicer ni bil optimalen, po tem pa smo hitro naredili svoje in lepo igrali. V končnici so dobili priložnost vsi rezervisti. Kljub temu smo tekmo gladko zaključili. Skrbi me le za Janija Ručno, ki si je, kot kaže, poškodoval gleženj.”

Za drugo primorsko zmago so poskrbeli nogometaši Bronxa s Škofij, ki so prispevali šest izmed kar desetih golov na napadalsko najbolj plodni tekmi prvega kroga. Škofjoti so potrdili, da bodo z izkušenimi povratniki iz tujine povsem druga ekipa kot lani. Benedikt sta s po dvema goloma potopila predvsem Nik Zajc in Slaven Radišković.

Tudi na drugih tekmah so bili napadalci zelo razpoloženi, saj so dosegli v povprečju skoraj osem golov na tekmo. Na derbiju kroga so državni prvaki iz Maribora premagali Dobovec.

> Prva SFL, 1. krog - Puntar : Oplast 0:5 (0:1; Fratina 5 in 21, Širok 22 in 35, Kos 28); Benedikt : Bronx 4:6 (1:3; 1:0 Klemenčič 9, 1:1 Kamenčič 13, 1:2 Grželj 16, 1:3 Radišković 19, 1:4 Radišković 26, 2:4 Damiš 29, 3:4 Damiš 32, 3:5 Zajc 33, 4:5 Klemenčič 33, 4:6 Zajc 36); Sevnica : Tomaž 2:7 (1:5), Dobovec : Maribor 3:4 (1:2), Zavas : Litija 2:6 (0:4).

IM


Najbolj brano