Poslovna priložnost

Na prizorišču svetovnega rokometnega prvenstva se bo Slovenija predstavila tudi s projektom Slovensko središče - I feel Slovenia.

Ena od mogočnih avl hotela Ritz Carlton
Ena od mogočnih avl hotela Ritz Carlton 

DOHA > Slovensko središče Rokometna zveza Slovenije organizira v sodelovanju z ministrstvom za zunanje zadeve, gospodarsko zbornico, agencijo SPIRIT Slovenija in uradom vlade za komuniciranje. Središče bo delovalo od 16. do 19. januarja v hotelu Ritz Carlton, njegov častni pokrovitelj je predsednik države Borut Pahor.

Slovenski rokometaši bodo v Katarju naleteli tudi na košček domačega terena. Tri dvorane, ki bodo gostile prvenstvo, je soopremljal tudi begunjski Elan Inventa. Naložba je v celoti vredna 4,8 milijona evrov. Dvorane Lusail, Duhail in Al Sadd je Elan opremil s sedeži na tribunah, goli, mrežami za goli, delno pa tudi s teleskopskimi tribunami, pregradnimi zavesami, velikimi platni, klopmi za igralce ter mizami za sodnike in novinarje, zaporami “ringov” v dvoranah ter drugo športno opremo. Projekt Elanu odpira vrata na druge trge v arabskem svetu. Med drugim se dogovarjajo za sodelovanje pri opremljanju dveh stadionov za nogometno SP 2022, pa tudi za opremljanje dvorane v Dubaju.

Središče bo predstavljalo slovensko poslovno in družabno stičišče (center) v Dohi. Njegov namen je učinkovita promocija države, v okviru le-te pa tudi slovenskega gospodarstva in možnosti poslovnega sodelovanja tako z gostitelji prvenstva kot tudi vsemi ostalimi zainteresiranimi državami. V sklopu projekta Slovensko središče - I feel Sloveniabodo organizirali različne poslovne in družabne dogodke. Pripravili so tudi vsebinski program za podjetja oziroma njihove predstavnike, ki so se odločili za obisk svetovnega rokometnega prvenstva in se s tem tudi vključili v aktivnosti središča. V dneh delovanja bo središče namenjeno druženju poslovnežev, predstavnikov medijev, Slovencev v Dohi in ostalih povabljenih. V soboto pripravljajo poslovno prireditev Priložnosti v Sloveniji in Katarju, na katerem bo Slovenijo predstavljal predsednik Borut Pahor, državo gostiteljico prvenstva pa šejk Khalifa Bin Jassem Bin Mohammed Al Thani, predsednik Katarske gospodarske zbornice. V ponedeljek bo še poseben slovensko-katarski dan, katerega pokrovitelj je Zdravko Počivalšek, slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. RN


Najbolj brano