Poslovil se je francoski voznik formule 1 Jules Bianchi

Francoski voznik formule 1 Jules Bianchi je danes zaradi hudih poškodb preminil po lanski tragični nesreči, je sporočila njegova družina. Bianchi se je oktobra lani na veliki nagradi Japonske zaletel v vozilo, ki je s proge odstranjevalo poškodovan dirkalnik Adriana Sutila, v močnem trčenju pri 126 kilometrih na uro pa si je poškodoval glavo.

Francoski voznik formule 1 Jules Bianchi je danes zaradi 
hudih poškodb preminil po lanski tragični nesreči, je sporočila njegova družina.  Foto: Vir: Wikipedia
Francoski voznik formule 1 Jules Bianchi je danes zaradi hudih poškodb preminil po lanski tragični nesreči, je sporočila njegova družina.  Foto: Vir: Wikipedia

PARIZ > Novembra so ga prebudili iz umetne kome, njegova družina pa je konec decembra sporočila, da je še vedno nezavesten, a da že lahko diha brez pomoči aparatov. Tudi potem je bil umetni nezavesti pod zdravniškim nadzorom v bolnišnici v domači Nici.

"Jules se je boril do konca, tako kot vedno. Toda njegove zadnje bitke je konec," je njegova družina objavila na Facebooku.

Bianchi bi prihodnji mesec napolnil 26 let. Njegov oče je že v ponedeljek dejal, "da je vse manj optimističen, da bi lahko sin povsem okreval", saj je bil več mesecev v bolnišnici brez znakov vidnega napredka. Družina je v soboto izrekla zahvale vsem, ki so mu pomagali v zadnjih mesecih, ter vsem, ki so ga podpirali v njegovem boju.

Bianchi se je ekipi Marussia pridružil leta 2013 in na 34 dirkah za veliko nagrado osvojil dve točki za svetovno prvenstvo.

STA


Najbolj brano