Poslovil se je Alfredo di Stefano

Legendarni nogometaš Alfredo di Stefano, ki je v soboto utrpel srčni infarkt in bil v kritičnem stanju, je danes v 89. letu starosti umrl v Madridu, poroča španska agencija EFE. Di Stefano je imel težave s srcem vse od leta 2005, ko je moral v Valencii na urgentno operacijo bypass.

Legendarni nogometaš Alfredo di Stefano, ki je v soboto utrpel srčni infarkt in bil v kritičnem stanju, je danes v 89. letu starosti umrl v Madridu Foto: Wikipedia
Legendarni nogometaš Alfredo di Stefano, ki je v soboto utrpel srčni infarkt in bil v kritičnem stanju, je danes v 89. letu starosti umrl v Madridu Foto: Wikipedia

MADRID > Argentinec, rojen v Buenos Airesu, je kariero začel pri River Platu, nato pa v v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja (1953 - 1964) igral za Real Madrid in mu pomagal do petih zaporednih naslovov evropskega prvaka, dvakrat pa je bil izbran za najboljšega nogometaša na svetu (leta 1957 in 1959).

Bil je tudi trener kraljevega kluba med letoma 1982 in 1984, vendar brez večjega uspeha. Vse od leta 2000 je bil častni predsednik Reala.

STA


Najbolj brano