V novo leto s pokrom zmag

Košarkarji Portoroža so na gostovanju pri Elektri upravičili vlogo favorita. Z odlično predstavo v drugem polčasu so koledarsko leto sklenili na šestem mestu prve SKL, s po štirimi zmagami in porazi. Elektra Šoštanj : Portorož 66:79 (41:36).

Sebastjan Borse je vnovič dobro izkoristil zaupano minutažo 
na igrišču. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Sebastjan Borse je vnovič dobro izkoristil zaupano minutažo na igrišču. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ŠOŠTANJ >Trener Elektre Duško Maličević je dan pred tekmo zatrjeval, da bo imel na voljo zelo oslabljeno zasedbo, a je na koncu na parket vendarle lahko poslal vse najboljše fante. Ti so gostom iz Istre v prvem polčasu povzročali kar nekaj preglavic. S sproščeno igro v napadu so pridno polnili portoroški koš, pri čemer sta prednjačila Luka Milovac in Bojan Đurica. Daljši odmor med drugo in tretjo četrtino je dokončno predramil goste, ki so do konca dvoboja igrali s polno močjo in izkoristili kakovostno prednost. “Med polčasom v slačilnici ni bilo povišanih tonov. Dogovorili smo se za bolj agresiven pristop, ki nam je prinesel uspeh. Fantje so v nadaljevanju dvoboja prikazali precej bolj energično predstavo, svoj delež pa so prispevali vsi, ki so stopili na parket,” je pojasnil gostujoči strateg Konstantin Subotić.

Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 100, sodnika: Krejić (Kranj), Španič (Postojna), Grbić (Ljubljana); četrtine - 23:24, 18:12, 11:24, 14:19. Elektra Šoštanj: J. Kosi 7 (6:3), Omladič 1 (2:1), Praunseis, Turner 5, T. Kosi, Bukovič 13 (2:2), Đurica 16 (2:2), Avramovski 7, Hasić, Purnat, Milovac 17 (1:1), Ivečnik. Trener: Duško Maličević. Portorož: Barbarič 16 (6:6), Cvetičanin, Đekanović, Borse 7, Petrović 7 (4:12), Trampuš, Zupan 10, Karavdić 10, Buda 16 (6:4), Hodžić 7 (3:1), Besedić 6. Trener: Konstantin Subotić. Prosti meti: Elektra 13:9, Portorož 19:13; osebne napake: Elektra 22, Portorož 21; trojke: Elektra 25:9 (Bukovič 3, Đurica 2, Milovac 2, Turner 1, Avramovski 1), Portorož 17:4 (Zupan 2, Petrović 1, Borse 1); skoki: Elektra 28, Portorož 27.

Pet točk prednosti, ki so si jih Šoštanjčani priigrali v prvem polčasu, je skopnelo že po minuti in pol nadaljevanja, ko je branilec Alen Hodžić ladjarjem prinesel točko prednosti, ob koncu tretje četrtine pa sta se razigrala še Jan Barbarič in Sedin Karavdić, ki sta poskrbela za miren vstop gostov v zadnji del tekme. Ob energičnem Nejcu Zupanu je bil v napadalnih akcijah še posebej razpoložen prvi center Nejc Buda, ki je imel tokrat še posebej pomembno vlogo. Jure Besedić je namreč zaradi težav s kolenom na parketu preživel le sedem minut, medtem ko je za korekcijo napak kot ponavadi skrbel Vjeko Petrović.

Postojnski veteran je s trojko dobrih šest minut pred koncem povišal na neulovljivih 69:54. “Proti Portorožu smo 25 minut igrali dobro, kar pa je v današnji košarki premalo za uspeh. Kot trener lahko prevzamem krivdo za slabo taktično pripravljenost ali ostale stvari, ki se tičejo košarke. Če pa moram igralce pred tekmo prositi, da igrajo, potem je problem nekje drugje. Sedaj so pred nami trije tedni, v katerih moramo nekaj spremeniti,” je po tekmi razmišljal domači trener Maličević.

Branilec Portoroža Sebastijan Borse, ki je vnovič zelo korektno izkoristil ponujene minute, je po tekmi povedal: “Elektra je ekipa, ki hitro izkoristi vsakršno podcenjevanje. V drugem polčasu smo še bolj stisnili v obrambi in z ukradenimi žogami prišli do lahkih košev in varne prednosti. Ponovno smo pokazali, da lahko zmagujemo le kot kolektiv. S trenutnim izkupičkom štirih zmag in porazov smo lahko zadovoljni. Po odhodu nekaterih košarkarjev smo hitro strnili vrste in premagali neposredne konkurente za obstanek, tako da na krajši odmor odhajamo z dobrim izhodiščem. Imamo mlado in kar precej neizkušeno ekipo, ki pa zna igrati košarko. Upam, da bo v nadaljevanju v naši igri čim manj nihanj.”

Po prazničnem premoru čaka Portorožane 6. januarja gostovanje pri Zlatorogu, deset dni kasneje bodo gostovali pri domžalskem Heliosu, naslednjo domačo tekmo pa bodo odigrali šele 20. januarja proti Šenčurju.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano