Portorožani so bili spretnejši od Košancev

V šestem krogu superlige so lahko ljubitelji balinanja uživali v izredno izenačenih dvobojih. Hrast in Antena sta slavila tesni gostujoči zmagi, Luka Koper je v domači dvorani prišla do točke, medtem ko je Skala ostala praznih rok.

Martin Zdauc (Hrast) je v hitrostnem zbijanju zadel 45 krogel Foto: Simon Maljevac
Martin Zdauc (Hrast) je v hitrostnem zbijanju zadel 45 krogel Foto: Simon Maljevac

KOŠANA > S pomembno zmago na gostovanju na Gorenjskem balinarji Hrasta ostajajo v boju za vrh lestvice. Trenerja ekipe iz Kobjeglave Valterja Švaro pa lahko še posebej veseli dejstvo, da je tudi novinec Martin Zdauc s 45 točkami potrdil pravo formo v hitrostnem zbijanju. Po izenačenem začetku so Kobjeglavci pričakovano stopili na plin v tekaških disciplinah ter prišli do odločilne prednosti, ki so jo s suverenima predstavama v trojki in dvojici zadržali do konca ter se z zmago prebili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice.

Do pomembne zmage so v primorskem obračunu prišli Portorožani, ki so v napetem obračunu proti Košani prikazali malce več zbranosti. “Dvoboj je bil napet do konca, predvsem pa je bila pomembna zmaga Tadeja Kontiča v natančnem zbijanju z zadetim zadnjim balinom. V zadnjem delu tekme smo potrebovali še štiri točke, ki smo jih tudi uspeli osvojiti in prišli do lepe zmage,” je dvoboj moštev z spodnjega dela lestvice opisal balinar Antene Robert Kontič.

Za novo dramo so poskrbeli Koprčani, ki so proti Krimu že izgubljali, a so z odlično igro v klasičnih igrah vendarle iztržili remi. Domačini so bili ponovno nerazpoloženi v hitrostnem in štafetnem zbijanju, znova pa je popoln izkupiček zabeležil Gregor Moličnik.

Po prvi tretjini srečanja pred domačimi gledalci je odlično kazalo Sežancem, ki so proti aktualnim prvakom iz Škofje Loke povedli s 6:4, nato pa so izkušeni gostje osvojili osem zaporednih točk. Kar nekaj vroče krvi je bilo ob tesni zmagi Gorana Vujanovića v hitrostnem zbijanju proti mlademu domačemu adutu Simonu Požarju, vse upe na morebiten preobrat domačinov v končnici pa sta razblinila razpoložena Tadej Premru in Miha Tomše, ki sta suvereno opravila svojo nalogo v igri dvojic v krog. Škofjeločani so tako nadaljevali niz neporaženosti, glede na izjemno izenačenost moštev pa bo boj za mesta, ki vodijo v končnico, napet do konca rednega dela prvenstva.

Superliga, 6. krog - Košana : Antena Portorož 12:14, Skala : Lokateks Trata 9:17, Luka Koper : Krim 13:13, Planina Ribnikar AS : Hrast 11:15.

Vrstni red - Lokateks Trata 12, Hrast 9, Planina Ribnikar 7, Krim in Skala 6, Antena Portorož 4, Košana in Luka Koper 2.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano