Drugi polčas za učbenike

Po petnajstih zaporednih zmagah so košarkarji Tajfuna končno položili orožje. Za to so z odlično predstavo poskrbeli Portorožani, ki so v drugem polčasu sobotne tekme povsem nadigrali vodilno moštvo 1. SKL. Portorož : Tajfun 74:56.

Izkušeni Vjeko Petrović je ob uspešnem vodenju igre portoroške ekipe tudi uspešno polnil nasprotnikov koš. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Izkušeni Vjeko Petrović je ob uspešnem vodenju igre portoroške ekipe tudi uspešno polnil nasprotnikov koš. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ >Po nekaj porazih v zadnjih tednih smo tokrat vendarle dobili zadoščenje,” je po sobotni zmagi dejal portoroški trener Konstantin Subotić, ki je v drugem polčasu dvoboja proti Tajfunu lahko preprosto užival v odlični predstavi svojih izbrancev.

Dvorana Lucija, gledalcev 300, sodniki: Nedović (Kranj), Mlakar (Škofja Loka), Zupančič (Ljubljana); četrtine - 11:10, 19:17, 23:16, 21:13. Portorož: Barbarič 11 (2:2), Močnik 8 (2:2), Modrić, Petrovič 15 (2:2), Čigoja 5, Buda 3 (4:1), Hodžić 4 (2:2), Končarevič, Besedič 10 (2:2), Ožbolt 13 (5:5), Katonar, Markič 5 (2:1). Trener: Konstantin Subotić. Tajfun: Williams 6, Milovac, M. Sebič 4, Držić 5 (1:0), Grmek, Lelić 13 (12:10), S. Sebič 2 (2:2), Zimić 2, Cehnar, Bratož 6 (4:4), Clark 11, Drobnjak 7 (1:1). Trener: Dejan Mihevc. Prosti meti: Portorož 21:17, Tajfun 20:17; osebne napake: Portorož 25, Tajfun 24; trojke: Portorož 26:9 (Besedič, Ožbolt po 2, Močnik 2, Barbarič, Petrović, Čigoja po 1), Tajfun 18:3; skoki; Portorož 30, Tajfun 45.

Prvih dvajset minut je sicer minilo ob boljši igri domačinov, ki pa se ob slabem obrambnem skoku nikakor niso uspeli odlepiti od tokrat strelsko nerazpoložene najbolj učinkovite zasedbe prvenstva. V 15. minuti so Portorožani po trojki kapetana Saša Ožbolta pobegnili na 26:19, a so se gostje že do konca polčasa ponovno približali. Prvo občutnejše vodstvo so si ladjarji priborili ob koncu tretje četrtine, ko je domače navijače z dvema samostojnima akcijama najprej navdušil mladi Jan Barbarič, izkušeni Vjeko Petrovič pa je s trojko povišal na 53:43. Gostje niti v nadaljevanju nikakor niso uspeli ujeti pravega ritma v napadu, za kar je bila v največji meri zaslužna domača obramba, ki je tokrat odlično delovala tudi brez pomoči poškodovanega veterana Stipeta Modrića. “Ožbolt in Petrović sta odlično zakrpala vse luknje, Čigoja je vnesel veliko mero agresivnosti, Buda je opravil velik posel na gostujočem centru Zimiću, Besedić pa je z blokadami poskrbel za dodaten impulz,” je ključne obrambne akcije opisal Subotić, ki je tokrat lahko končnico spremljal veliko mirneje kot na zadnjih tekmah. Tajfun se je dobrih pet minut pred koncem sicer približal na 60:53, a sta Jure Močnik in Jure Besedič z dvema trojkama hitro odgnala vse dvome o zmagovalcu. Kljub visoki prednosti so Portorožani vztrajali v visokem ritmu do zadnjega piska sirene, tekmo pa so zaključili s serijo 8:0 in prišli do zanesljive zmage, ki bo zagotovo še nekaj časa odmevala v domači košarkarski javnosti. ”Tokrat v napadu enostavno nismo bili pravi. Kljub temu fantom, predvsem za igro v prvem polčasu, ko smo nenatančnost v napadu uspešno kompenzirali z obrambo, nimam česa zameriti. Žal nam tudi v nadaljevanju met ni stekel, ob tem pa smo popustili v obrambi. Portorož je zasluženo zmagal, za kar mu tudi čestitam,” je predstavo portoroške zasedbe pohvalil gostujoči trener Dejan Mihevc, medtem ko se Subotić zaveda, da ena lastovka še ne prinese pomladi. “Po tej zmagi bomo malce lažje zadihali, a že v nedeljo nas čaka ena izmed najpomembnejših tekem v sezoni. V Maribor se bomo odpravili po zmago, ki nam bi omogočila lažje nadaljevanje sezone.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano