Portorožani izločili Hopse

Nastop v četrtem krogu košarkarskega Pokala Spar si je zagotovilo pet primorskih moštev. Najtežje delo so imeli Portorožani, ki so po ogorčenem boju izločili Hopse.

Nejc Glavaš
Nejc Glavaš 

KOPER > Prvi so si napredovanje v četrti krog zagotovili košarkarji Plame pur, ki so na gostovanju v Ljubljani še drugič visoko ugnali Parklje. V prvem polčasu je bil dvoboj zelo izenačen, nato so Bistričani stopili na plin in pod vodstvom razigranih Anžeta Srebovta (24 točk) in Nejca Glavaša (15) že po treh četrtinah odločili skupnega zmagovalca.

Pokal Spar, 3. krog, primorski pari: Mesarija Prunk Sežana : Šenčur GGD 70:72 (prva tekma 50:82), Hidria : Pivka 74:58 (76:77), Bloke : Tolmin 51:79 (71:99), Portorož : Hopsi 80:72 (81:81), Parklji : Plama pur 46:77 (67:83), Vrhnika : Nova Gorica mladi 64:66 (69:53).

Prvoligaški obračun med Portorožem in Hopsi je pričakovano prinesel ogorčen boj do zadnje sekunde. Moštvi sta se na prvi tekmi razšli z neodločenim izzidom, po prvem polčasu povratne tekme pa so si gostje z odlično igro v napadu priigrali štiri točke prednosti. V drugem delu dvoboja so Portorožani strnili obrambne vrste ter po zaslugi prebujenega Jureta Besediča (17) in bojevitega Dejana Čigoje (16), ki je vnesel pomemben impulz s klopi, iztržili lepo zmago, ki je delen obliž na rane po slabšem začetku prvenstva.

Po visokem porazu na prvi tekmi so se Sežanci pred svojimi navijači pogumno spustili v boj s prvoligašem iz Šenčurja. Kraševci so skozi celotno srečanje držali korak z izkušenimi tekmeci in v zadnjo četrtino vstopili z dvema točkama prednosti, v zadnjih minutah pa so Gorenjci vendarle slavili z minimalno razliko.

Povratni dvoboj med Idrijčani in Pivčani se je razpletel s prepričljivo zmago domačinov, ki so v svoji Modri dvorani nadoknadili točko zaostanka s prve tekme. Idrijčani so si odločilno prednost priigrali še pred končnico in si zasluženo izborili napredovanje.

Po domači zmagi z 28 točkami prednosti so Tolminci z isto razliko slavili tudi na gostovanju na Blokah. Po prepričljivem porazu na domačem parketu so Novogoričani z zmago na Vrhniki malce popravili vtis, a vseeno izpadli. Primorski derbi med Ajdovci in Koprčani je bil na sporedu sinoči. SM


Najbolj brano