Nepopustljivost ni bila nagrajena

Še tretjo soboto zapored so košarkarji Portoroža parket zapustili sklonjenih glav. Na gostovanju v Šenčurju so v končnici nadoknadili zaostanek, si izborili podaljšek, v katerem so bili spretnejši domačini. Šenčur GGD : Portorož 79:76 (70:70).

Portorožani (v modih dresih) so bili na koncu tesnega dvoboja na Gorenjskem prekratki za dva koša iz igre. Foto: Picasa
Portorožani (v modih dresih) so bili na koncu tesnega dvoboja na Gorenjskem prekratki za dva koša iz igre. Foto: Picasa

ŠENČUR > Portoroške ekspedicije na Gorenjskem ni pričakal sneg, vendar je bilo v že tradicionalno slabo ogrevani dvorani v Šenčurju kljub temu precej hladno. Peščico gostujočih navijačev je dodatno zmrazilo ob domačem vodstvu z 10:2, h kateremu je največ prispeval bivši ladjar Jaka Zagorc, a so Portorožani s serijo devetih zaporednih točk hitro ogreli dlani svojih privržencev in prišli do minimalnega vodstva.

Športna dvorana, gledalcev 400, sodniki: Jeršan in Kolar (oba Ljubljana), Česen (Kranj); četrtine - 21:13, 16:23, 27:17, 6:17, podaljšek - 9:6. Šenčur GGD: Ribnikar, Krišto, Kosec 2, Krejič 3, Jeršin 6 (2:2), Zagorc 8, Pavić 24 (5:4), Eržen 6 (2:1), Finžgar 8 (2:2), Mlakar 14, Grum, Blaževič 8 (3:3) Trener: Igor Kešelj. Portorož: Barbarič, Zaro, Močnik 6 (4:4), Borse, Petrović 11 (2:2), Modrić 5 (4:3), Čigoja 4 (2:0), Buda 6, Hodžić 16, Besedič 4, Ožbolt 15 (7:6), Markič 9. Trener: Konstantin Subotić. Os. napake: Šenčur 27, Portorož 23; prosti meti: Šenčur 14:12, Port. 19:15; trojke: Šenčur: 20:7, Port. 22:5 (Hodžić 2, Ožbolt, Petrović, Markič po 1); skoki: Šenčur 36, Portorož 28.

Nadaljevanje prvega polčasa je minilo ob številnih vzponih in padcih obeh moštev. S košem ob zvoku sirene je domači branilec Boris Jeršin zagotovil vodstvo Šenčurju. Gostje so tudi tokrat bili bitko s poškodbami, zato je na položaju organizatorja igre tekmo odprl mladi Jan Barbarič. V prvem polčasu se je ob natančnem Alenu Hodžiću izkazal tudi kapetan Sašo Ožbolt, nekaj več življenja kot na zadnjih tekmah je pokazal tudi Nejc Buda. Domačini so drugi polčas odprli s serijo 8:0 in po košu veterana Smiljana Pavića, ki je ob slabi obrambi gostujočih centrov tekmo končal s 24 točkami in 12 skoki, pred koncem tretjega dela pobegnili na visokih +15. Gostov kljub visokemu zaostanku ni zajela panika, z bistveno agresivnejšim pristopom so hitro ujeli priključek. Po petih zaporednih točkah Hodžića so se približali na 68:66, slabe tri minute pred koncem je Ožbolt prinesel izenačenje. V napeti končnici je Vjeko Petrović 13 sekund pred koncem zadel dva prosta meta za podaljšek, v katerem so gostitelji vseskozi držali vodstvo. Dodatno spodbudo je Portorožanom prinesel Dejan Čigoja. Dvakrat je lepo švignil mimo utrujenega Pavića, v zadnjem napadu je do meta za tri točke prišel Hodžić, a je sodniška piščalka ob kontaktu ostala nema in Portorožani so še desetič v prvenstvu ostali praznih rok. “Imeli smo svoje priložnosti v zadnjih napadih, a jih nismo izkoristili. Ob malce boljši igri bi z lahkoto zmagali, vendar so glede na vse domačini zasluženo slavili. Tudi tokrat je bilo v naši igri preveč padcev. Sam ne najdem pravega razloga za to, a se nam to dogaja že skozi celotno sezono,” je poraz pokomentiral Petrović. Trener gostov Konstantin Subotić pa je dodal: “Fantje niso popuščali vse do zadnjega piska sirene. Pravzaprav jim ne morem ničesar očitati, saj so prikazali borbeno predstavo. V končnici smo zapravili nekaj napadov za vodstvo, ob zadnjem metu Hodžića pa bi lahko sodniki piskali prekršek, a ga niso. Škoda še ene zapravljene priložnosti za zmago, ki nam bi veliko pomenila.”

Ob pogledu na končno statistiko lahko Subotića najbolj skrbi podatek, da so njegovi košarkarji zbrali le šest podaj, po drugi strani je lahko zadovoljen z bojevitostjo svojega moštva, ki je Gorenjcem ukradlo kar 17 žog, a to ni bilo dovolj za slavje. Portorožani ostajajo pri štirih zmagah, v soboto pa v Lucijo prihaja vodilni Tajfun, ki po štirinajstih odigranih tekmah še ne pozna poraza.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano