Portorožani bodo igrali

Vodstvo Košarkarskega kluba Portorož si je včeraj nekoliko oddahnilo, saj se je pred pripravljalno reprezentančno tekmo z Makedonijo v žrebu za novo tekmovalno sezono sezono prvoligaškega tekmovanja znašel tudi listek z njihovim imenom.

Včeraj so opravili žreb za prvo ligo, v kateri bodo prvič po 15 
letih tudi regionalni ligaši igrali  od prvega kroga Foto: Victor Fraile
Včeraj so opravili žreb za prvo ligo, v kateri bodo prvič po 15 letih tudi regionalni ligaši igrali od prvega kroga Foto: Victor Fraile

MARIBOR > Zadnji tedni so bili za novega predsednika portoroškega prvoligaša Bojana Kocjančiča in njegove najožje sodelavce zelo stresni. Upravni odbor kluba je izrazil željo, da bi člansko moštvo tudi v naslednji sezoni igralo v prvi ligi, a je bilo potrebno pred uradno potrditvijo izpolniti precej zahtev vodstva tekmovanja. Ob prazni klubski blagajni je bilo namreč potrebno zagotoviti finančne garancije, da bo klub v prihodnji sezoni lahko nemoteno končal sezono v elitni konkurenci. To je Portorožanom naposled tudi uspelo, zato jih je tekmovalna komisija uvrstila v žreb skupaj s preostalimi enajstimi prvoligaši, med katerimi so tudi klubi, ki bodo nastopali v regionalni ligi in evropskih tekmovanjih. V prvem prvenstvenem krogu, ki bo na sporedu 8. oktobra, bodo ladjarji gostovali pri Zlatorogu, v drugem krogu bodo gostili Šenčur, medtem ko jih v tretjem krogu čaka gostovanje v prestolnici pri Olimpiji.

Pred prijateljsko tekmo reprezentanc Slovenije in Makedonije je bil v prostorih dvorane Tabor opravljen tudi žreb druge košarkarske lige, v kateri bosta primorske barve branila Mesarija Prunk in Plama-pur. Sežanci bodo v prvem krogu, ki bo 22. oktobra, gostovali pri ljubljanskih Parkljih, Bistričani pa pri mariborskem Braniku. Teden dni kasneje bo Plama- pur gostila kranjski Triglav, medtem ko bodo mesarji, ki so v drugem krogu prosti (Olimpija B se je namreč odpovedal igranju v ligi), prvo domačo tekmo odigrali šele v četrtem krogu proti kranjskemu Triglavu.

Barbarič v Olimpijo!

Pred dnevi smo poročali o tem, da je mladi Portorožan Jan Barbarič v resnih pogovorih z Union Olimpijo, po zadnjih informacijah pa bo 20-letni branilec danes tudi uradno podpisal pogodbo z ljubljanskim klubom. Portoroškemu prvoligašu naj bi ob prestopu pripadla odškodnina v višini 20 tisoč evrov. Lani je bil Barbarič najboljši strelec rednega dela prvenstva, trikrat je bil razglašen za MVP kroga v prvi SKL. V lanskem prvenstvu je imel visoko povprečje 18,6 točke na tekmo, 6,7 skokov in 3,1 podajo na tekmo. Igral je tudi za mlajše reprezentančne selekcije.

SM


Najbolj brano