Portorož presenetil Helios Sunse

Košarkarji Portoroža so na sobotni tekmi 2. kroga lige Telemach pripravili veliko presenečenje. Na domačem parketu so na kolena spravili zasedbo Helios Suns, ki so jo ugnali z 80:77. Prvo ime tekme je bil otrok barvarjev, a v dresu primorske ekipe, Jure Močnik z 20 točkami in 10 podajami. Portorož : Helios Suns 80:77 (26:22, 44:38, 63:56).

Jure Močnik Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jure Močnik Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Portoroški prvoligaš je vodil večino tekme, v drugem polčasu nekajkrat z dvomestno prednostjo, in tudi v zaključku tekme, ko so se gostje približali na trojko zaostanka, so gostitelji ohranili mirno kri in tekmo pripeljali h koncu. V zadnjem napadu je Helios, ki prihodnji teden začenja tudi z nastopi v pokalu FIBA, trikrat poskusil izsiliti podaljšek, vendar noben met za tri točke ni bil blizu cilja.

Dvorana Lucija, gledalcev 250, sodniki: Krejić, Česen (oba Kranj), Smrekar (Nova Gorica). Portorož: Barbarič 11 (1:1), Petrović 11 (2:2), Močnik 20 (2:2), Karavdić 9 (7:7), Hodžić 4 (2:2), Buda 8 (2:4), Besedič 6 (1:1), Podboj 11 (4:5). Helios Suns: Cohn 15 (4:5), Močnik 10 (1:1), Čakarun 12 (4:6), Korošec 3 (1:1), Zagorac 22 (9:12), Robertson 12 (4:4), Lelić 3. Prosti meti: Portorož 21:24, Helios Suns 23:29. Met za tri točke: Portorož 7:28 (Močnik 4, Petrović, Besedič, Podboj), Helios Suns 4:21 (Močnik, Zagorac, Lelić, Cohn). Osebne napake: Portorož 27, Helios Suns 25. Pet osebnih: Atanacković (28.).

“Čestitke Portorožu za zasluženo zmago. Za vse ostalo komentar ni potreben. Prevzemam odgovornost za to sramoto, bo pa potrebno krepko pomesti pred svojimi pragovi,” po tekmi razočaranja ni skrival gostujoči trener Gašper Okorn.

Po prvem presenečenju v novi sezoni lige Telemach je bil lahko na drugi strani veliko bolj zadovoljen portoroški vodja Konstantin Subotić, ki kljub temu ostaja skromen. “Povsem zasluženo smo zmagali, čestitke fantom za prikazano! Jasno je bilo, da se bo Helios poskušal vrniti v igro, a smo mi tokrat imeli pripravljen odgovor na njegov poskus. Gremo naprej, to je le ena izmed tekem, gledamo že na nove preizkuse v ligi Telemach. Upam in verjamem, da bomo z dobrim delom v naši dvorani tudi v prihodnje prikazali dobre igre,” je dejal.

Za Domžalčane se zdaj začenja nekoliko napornejši ritem tekem. Poleg lige Telemach in pokala Alpe Adria bodo namreč v prihodnjem tednu začeli še z nastopi v pokalu Fiba. V torek bodo gostovali v Latviji pri Ventspilsu, v skupini pa se bodo srečali še s poljskim Turowom in ekipo Pieno Zvaigzdes iz Litve.

STA


Najbolj brano