Hladnokrvni Čigoja potrdil zmago

Z zmago v Šoštanju so Portorožani naredili še dodaten korak proti obstanku v ligi. Zadnjeuvrščena Elektra se ni predajala vse do konca, ko se je izkazal gostujoči adut Dejan Čigoja. Elektra Šoštanj : Portorož 62:68.

Dejan Čigoja (z žogo) je portoroško ladjo pripeljal v varen pristan.  Foto: Fpa
Dejan Čigoja (z žogo) je portoroško ladjo pripeljal v varen pristan.  Foto: Fpa

ŠOŠTANJ > Že podatek o skupno kar 38 izgubljenih žogah obeh moštev zgovorno priča, da sobotni obračun ni sodil med predstave za košarkarske sladokusce. A se v portoroškem taboru po pomembni zmagi z umetniškim vtisom niso posebej obremenjevali. Za ogrevanje svojih motorjev so Portorožani potrebovali dobrih 15 minut, nato pa so si s štirimi zaporednimi zadetimi meti za tri točke priigrali vodstvo z 25:18. V zadnjih štirih akcijah prvega polčasa so bili natančni še s črte prostih metov, kar je zadostovalo za devet točk prednosti, ki so jih kljub občasnim padcem koncentracije in poškodbi gležnja kapetana Saša Ožbolta obdržali večji del tretje četrtine.

ŠD Šoštanj, gledalcev 100, sodniki: Vučković, Špendl (oba Maribor), Fišer (Ljubljana); četrtine - 13:9, 12:25, 15:14, 22:20. Elektra: Kosi, Čebašek 20 (4:4), Cohn, Zagorc, Malus 10 (4:4), Lekič, Fifolt 4 (2:0), Bukovič 6, Bajramlić 6, Moore 8 (2:2), Hasić, Brčina 8 (2:1). Trener: Boštjan Kuhar. Portorož: Barbarič, Močnik 9 (6:4), Borse, Petrović 8, Modrić 2, Čigoja 17 (4:4), Buda 6, Hodžić 9 (3:2), Besedič 3, Ožbolt 5 (2:2), Katonar, Markič 9 (2:1). Trener: Konstantin Subotić. Os. napake: Elektra 21, Portorož 22; prosti meti: Elektra 14:11, Portorož 17:13 trojke: Elektra 16:7, Portorož 29:11 (Čigoja 3, Petrović, Markič po 2, Močnik, Hodžić, Besedič, Ožbolt po 1); skoki: Elektra 37. Portorož 27.

Okrepljena domača ekipa, ki se še nadeja, da si bo v končnici sezone vendarle izborila obstanek med elito, dolgo ni hotela izobesiti bele zastave, pri čemer so jim s slabim izkoristkom meta iz igre pomagali tudi ladjarji. Po uspešni akciji Alena Hodžića za 55:44 v 34. minuti se je za trenutek zdelo, da je odpor Elektre dokončno strt, a je prednost gostov tri minute pred koncem znašala vsega tri točke. V odločilnih trenutkih je odgovornost prevzel najbolj razpoloženi košarkar gostov Dejan Čigoja, ki je z dvema trojkama poskrbel za mirnejšo končnico in domačinom razblinil upe o prvi zmagi v letošnji sezoni. “Ključni faktor na poti do zmage je bila naša dobra obramba. Predvsem v drugi četrtini smo zaigrali tako kot znamo in si priigrali prednost, ki smo jo zadržali do konca,” je sedmo zmago Portoroža komentiral Čigoja, ki je takole opisal odločilne akcije na tekmi: “Soigralci so mi dobro pripravili prostor in prišel sem do odprtih metov, ki sem jih zadel. Zmaga je zelo pomembna in nam odpira možnosti za boj za mesto v četrtfinalu. Še pred pričetkom lige za obstanek nas čaka obračun proti Rogaški. Čeprav sredina tekma ne bo imela rezultatskega pomena, želimo pred domačimi zmagati.”SIMON MALJEVAC


Najbolj brano