Tekma za pozabo

Drugouvrščeni Zlatorog je bil premočan tekmec za Portorožane, ki so vse možnosti za zmago zapravili že v prvi četrtini, v končnici dvoboja pa so le malce ublažili poraz. Portorož : Zlatorog 77:86 (32:52).

Veliko rok in le ena žoga. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Veliko rok in le ena žoga. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Začetek sobotnega obračuna ni napovedoval, da bodo maloštevilni gledalci v lucijski športni dvorani spremljali enosmerni promet. V prvih petih minutah so bili Portorožani enakovreden tekmec, nato pa je bilo do konca prvega polčasa na parketu le eno moštvo.

Lucija, športna dvorana, gledalcev 200, sodniki: Poljanšek (Hraše), Nedović in Česen (Kranj); četrtine - 14:31, 18:21, 26:20, 19:14. Portorož: Barbarič 12 (6:5), Zaro, Močnik 12 (2:1), Borse, Petrović 10 (1:1), Modrić 7 (2:1), Čigoja 12, Buda, Hodžić 2, Besedič, Ožbolt 9 (2:2), Markič 13 (2:2). Trener: Konstantin Subotić. Zlatorog: Jurak 13 (2:2), Barič, Ledl, Lisica, Tratnik 9 (2:1), Durnik, Jovanović 14 (2:1), Lapornik 12, Marasović, Ponjavić 7 (2:2), Zagorac 29 (8:8), Vašl 2 (2:0). Trener: Predrag Milović. Prosti meti - Portorož 11:9, Zlatorog 18:14; trojke - Portorož 26:8 (Markič 3, Čigoja 2, Močnik 1, Petrović 1, Ožbolt 1), Zlatotog 18:10 (Jovanović 3, Zagorac 3, Lapornik 2, Jurak 1, Ponjavić 1); osebne napake - Portorož 22, Zlatorog 19; skoki - Portorož 32, Zlatorog. 30.

Razpoloženi Laščani so končni razplet dvoboja napovedali z dvanajstimi zaporednimi točkami, s katerimi so prišli do vodstva 23:9, v 17. minuti pa je njihova prednost znašala že +27 (50:23). Domači trener Konstantin Subotić je skušal rapsodijo gostov prekiniti s številnimi menjavami, ki pa niso obrodile sadov in za domačo zasedbo je bilo vsega konec že pred odhodom na glavni odmor. “Po dokaj izenačenih uvodnih minutah smo popolnoma popustili. Naredili smo ogromno napak na obeh straneh igrišča. Laščani so dokazali, da niso zaman tik pod vrhom lestvice. Mirno so kaznovali naše napake, v svoji zasedbi pa sem v prvem polčasu predvsem pogrešal energijo,” je “črnih” 20 minut opisal Subotić. Nadaljevanje je vendarle prineslo nekaj svetlih trenutkov tudi za domače, ki so zaigrali na vse ali nič in se minuto pred koncem tretjega dela uspeli približati na 12 točk zaostanka, a so ob tem očitno pokurili preveč energije. Že slabe tri minute kasneje so pivovarji, pri katerih je bil nezaustavljiv ostrostrelec Saša Zagorac, pobegnili na +20 (78:58) in zmagovalec je bil dokončno odločen. Revijalne minute v zaključku dvoboja je odlično izkoristili mladi Jan Barbarič, ki je s samostojnimi prodori spet opozoril na svoj talent in bil praktično edina svetla točka v domačem moštvu, medtem ko bodo njegovi soigralci dvoboj skušali čim prej pozabiti. “Barbarič je malce osvežil našo igro in pripomogel k zmanjšanju zaostanka v zadnjih minutah, za kar si zasluži pohvale. V drugem polčasu smo vendarle prikazali nekaj več življenja, a je bilo vse skupaj bistveno premalo,” je dodal Subotić, ki je moral po koncu dvoboja čestitati svojemu prijatelju na klopi Zlatoroga Predragu Miloviću. Slednji je večji del dvoboja odigral s sedmimi igralci, ki so izpolnili vsa njegova navodila in si od trenerja prislužili pohvale za prikazano: “Nadaljevali smo uspešen niz in potrdili dobro pripravljenost. Povsem zasluženo smo zmagali, saj smo vseskozi nadzorovali potek tekme, Portorož pa je v drugem polčasu le nekoliko zmanjšal razliko.” Portorožanom, ki jih v soboto na Polzeli čaka pomembno gostovanje v boju za obstanek, so šli na roko preostali rezultati, saj je večina neposrednih tekmecev v spodnjem delu prvenstvene razpredelnice ostala praznih rok. Sanje o ligi za prvaka pa so po sobotnem porazu dokončno postale preteklost.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano