Kosec jih je pokosil

Po novi dramatični končnici proti Šenčurju so Portorožani parket domače dvorane zapustili sklonjenih glav in si zapletli pot do prvih dveh mest v ligi za obstanek, ki vodita v četrtfinale. Portorož : Šenčur 69:70.

Dejan Čigoja je bil na dvoboju s Šenčurjem  med najbolj 
razpoloženimi portoroškimi košarkarji. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Dejan Čigoja je bil na dvoboju s Šenčurjem med najbolj razpoloženimi portoroškimi košarkarji. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA >Za ljubitelje napetih končnic je ogled tekem med Portorožem in Šenčurjem očitno prava izbira. Obračuna v rednem delu prvenstva sta se razpletla po podaljšku, v ligi za obstanek pa sta se oba dvoboja zaključila z identičnim izidom in minimalno zmago gostujoče ekipe.

Športna dvorana Lucija, gledalcev 150, sodniki: E. Javor, Zupančič (oba Ljubljana), Smrekar (Nova Gorica); četrtine - 21:24, 21:16, 14:14, 13:16. Portorož: Barbarič, Zaro, Močnik 7 (6:4), Borse, Končarevič, Petrović 12 (2:2), Modrić 12 (6:5), Čigoja 12 (2:2), Buda 5 (4:3), Hodžić 6 (3:1), Besedič 12 (9:5), Markič 3. Trener: Konstantin Subotić. Prosti meti: Portorož 23:17, Šenčur 8:5; trojke: Portorož 25:10 (Besedič 2, Čigoja 2, Petrović 2, Močnik, Modrić, Hodžić, Markič po 1), Šenčur 22:9; osebne napake: Portorož 17, Šenčur 23; skoki: Portorož 32, Šenčur 32.

Portorožani, ki ponovno niso mogli računati na pomoč poškodovanega kapetana Saša Ožbolta, med dvobojem pa so ostali še brez nesrečnega Mihe Markiča, so slabo izkoristili tri zaporedne domače tekme. Iztržili so le zmago proti Hopsom, s porazoma proti Heliosu in Šenčurju pa so si precej otežili pot do želenega četrtfinala.

Predstava je pričakovano prinesla ogorčen boj za vsako žogo s številnimi rezultatskimi preobrati. S košem veterana Smiljana Pavića so si gostje v 12. minuti priigrali osem točk prednosti, nato pa so domačini s serijo natančnih metov za tri točke do konca prvega polčasa rezultat obrnili.

Večji del tretje četrtine so prednost držali borbeni Gorenjci, a sta Dejan Čigoja in Vjeko Petrović poskrbela, da je domače moštvo v odločilni del dvoboja vstopilo z dvema točkama prednosti, ki še zdaleč nista zagotavljali mirne končnice. Sledil je nov nalet gostov, ki so s koši Štefana Kosca pobegnili na 64:59, slabi dve minuti pred koncem pa je tokrat dokaj nerazpoloženi Alen Hodžić popeljal ladjarje do minimalnega zaostanka. Po dveh zapravljenih napadih Šenčurjanov je Jure Besedič 22 sekund pred koncem svojemu moštvu prinesel minimalno vodstvo z 69:68, ki ga Portorožani v zadnjih sekundah niso znali zadržati. V zadnji akciji gostov je žoga z zvrhano mero sreče prišla do Kosca in ta jo je mirno položil v koš. Ob izteku igralnega časa je domači organizator Jure Močnik zaman zahteval osebno napako ob agresivni obrambi gostov, ki so se veselili sladke zmage ter zagrenila življenje Portorožanom.

“Vedeli smo, da bo tudi tokrat najverjetneje odločala ena žoga in to se je tudi zgodilo. Poznalo se je, da so gostje precej bolj sveži, medtem ko smo mi do konca sezone ostali brez Ožbolta in Markiča, kar je še dodaten udarec. Fantom nimam česa očitati, saj so tudi tokrat garali vseh štirideset minut. Očitno bo napeto vse do zadnjega kroga,” je po porazu dejal domači trener Konstantin Subotić.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano