Porazi jih ne bodo potrli

Vsak začetek je težak. Tega se dobro zavedajo tudi nogometašice iz Ajdovščine, ki so pretekli konec tedna odprle svojo drugo sezono v ženski državni ligi.

Ajdovske nogometašice se bodo v nedeljo prvič v letošnji 
ligaški sezoni predstavile tudi domačim gledalcem.
Ajdovske nogometašice se bodo v nedeljo prvič v letošnji ligaški sezoni predstavile tudi domačim gledalcem. 

AJDOVŠČINA > Za uvod so v gosteh doživele visok poraz (0:11) proti Rudarju Škale, kar pa ni posebno presenečenje. Velenjčanke ob prvakinjah iz Beltincev vendarle sodijo med najboljše ekipe v Sloveniji, ponašajo pa se tudi z eno najdaljših tradicij ženskega nogometa. Ajdovska ekipa se z njimi vendarle ne more primerjati. Učnih ur je bilo in bo še veliko. Trener Luka Kompara je z dekleti to dejstvo vzel v zakup v procesu dozorevanja mlade ekipe. Vanjo se je pred začetkom sezone vključila kopica novink oziroma nogometašic, ki so se še lani kalila v kategoriji do 17 let. Selekcijo je v pretekli sezoni treniral Kompara, ki je letos tudi formalno prevzel vodenje članske ekipe.

Lanski ligaški krst so zaznamovali porazi, tudi visoki, ki pa si jih dekleta niso gnala preveč k srcu. ”Značajsko so močna, pa tudi razmišljanje je drugačno kot v moški konkurenci. Smo realni in vemo kaj lahko pričakujemo na tekmovalnih začetkih. Dogodkov ne moremo prehitevati. Korak za korakom gremo naprej, pri tem pa je treba upoštevati, da napredujejo tudi druge ekipe. Zaostanek se torej ne bo kar tako izničil. Tudi zato si ne zastavljamo rezultatskih ciljev. Gremo iz tekme v tekmo, moja poglavitna želja pa je, da bi dekleta pokazala igro, ki so jo sposobna,” je pojasnil Kompara.

Jutri se bodo Ajdovke prvič v novi sezoni predstavile domačim privržencem. V tekmi drugega kroga bodo gostile ekipo Maribora. Poleg članske so v Ajdovščini aktivne tudi mlajše selekcije U-17, U-13 in U-8, kjer so vselej dobrodošle nove moči.

ASO


Najbolj brano