Razprodaja še kar traja

Po solidnih uvodnih tridesetih minutah igre na sobotnem obračunu na domači Bonifiki so Koprčani povsem popustili in proti motiviranim Novomeščanom zabeležili še četrti zaporedni prvenstveni poraz. Luka Koper : Krka 0:2 (0:1).

Rodolfo Vanoli - s slabo popotnico v pokalni finale Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Rodolfo Vanoli - s slabo popotnico v pokalni finale Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Sobotni obračun se je pričel z minuto molka v spomin na preminulega polbrata koprskega trenerja Rodolfa Vanolija, maloštevilni gledalci pa so se po zadnjem sodnikovem žvižgu tudi razšli v mučni tišini. Za njihovo slabo voljo so spet poskrbeli Vanolijevi varovanci, ki so večji del dvoboja bili videti, kot bi bili na prisilnem delu, na pa nogometni tekmi, ki naj bi služila kot generalka za težko pričakovani sredin pokalni finale proti Celju.

Stadion Bonifika, gledalcev 300, sodnik: Balažič (Ljubljana) 6,5. Strelca: 0:1 Kastrevec (39), 0:2 Fuček (62, iz 11-m). Luka Koper: Adam 5, Andrejašič 5,5 (od 56. Pučko 5), Gregorič 5,5, Šme 6, Guberac 5,5 (od 68. Kokol -), Galešić 6 (od 72. Peshevski 5,5), Halilović 5,5, Črnigoj 5,5, Posavac 5,5, Krivičić 5, Štromajer 5,5. Trener: Vanoli. Krka: Mitrović 6,5, Žižić 6,5, Vučkić 6,5, Fuček 6,5 (od 73. Kramar -), Novinić 6 (od 83. Aniekan -), Ihbeisheh 6,5, Dežmar 6, Rašić 6, Welbeck 7, Perić 6,5 (od 88. Bele -), Kastrevec 7,5. Trener: Kastrevec. Rumeni kartoni: Adam, Kokol, Peševski; Kastrevec, Žižić, Ihbeisheh.

Uvodne minute so v primerjavi z zadnjim gostovanjem v Domžalah sicer ponudile precej živahnejši pristop rumeno-modrih. Ti so si po slalomih Gorana Galešića in hitrih prodorih Domna Črnigoja v prve pol ure priigrali nekaj lepih priložnosti, a jim je v zaključkih akcij zmanjkalo spretnosti in sreče. Napadalec Jaka Štromajer je ob sicer visokih podajah bil neuspešne bitke z novomeškim velikanom Nikolo Žižićem. Domači vratar David Adam se je v tem obdobju bolj ali manj dolgočasil, nato pa je v 39. minuti doživel pravi šok. Novomeški napadalec Žiga Kastrevec se je nepričakovano odločil za strel z dobrih 25 metrov in s pravim evrogolom presenetil koprskega vratarja ter svojemu moštvu priigral pomembno prednost. “Žoga mi je šla ob strelu malce čez nogo, a se je na moje veliko veselje vendarle znašla v mreži,” je po tekmi priznal mladi reprezentant, ki je imel tako kot Adam prste vmes tudi pri drugem zadetku Krke.

Domači vratar se je po odbiti žogi nespretno zapletel s Kastrevcem, sodnik Dejan Balažic pa je pokazal na belo točko, s katere je rutinirano zadel Josip Fuček. Vanoli je želel svoje zaspano moštvo prebuditi z menjavami, ki pa so se z izjemo razigranega, a nekonkretnega Dejana Peshevskega, utopile v sivini koprskega (pod)povprečja. “V prvem polčasu smo si priigrali nekaj priložnosti, ki pa jih nismo realizirali in ta del tekme mora biti vodilo za pokalni finale. Vse drugo pa moramo čim prej pozabiti,” je po sobotni blamaži povedal domači kapetan Ivica Guberac.

Plus: V prvem polčasu je bil pristop Koprčanom sicer na primerni ravni, a jim ni prinesel vodstva. Minus: V zaključkih akcij preprosto sodeluje premalo nogometašev, zadnja vrsta pa tudi ob lovu na preobrat tabori globoko na svoji polovici igrišča.

Razprodaja točk in ugleda se tako nadaljuje, še zadnji podporniki koprskega prvoligaša pa s strahom pogledujejo proti sredi, ko se domačinom ob ponovitvi zadnjih predstav ne obeta nič dobrega.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano