Poraz doživel še Salonit Anhovo

Odbojkarji Panvite so v 3. krogu 1. DOL za moške v Murski Soboti premagali Salonit Anhovo s 3:0 (24, 16, 19).

Odbojkarji Salonita Anhovo v modrih dresih Foto: Igor Mušič
Odbojkarji Salonita Anhovo v modrih dresih Foto: Igor Mušič

MURSKA SOBOTA > V državnem odbojkarskem prvenstvu že po treh krogih poleg ACH Volleyja ni ekipe, ki ne bi okusila poraza. V tretjem krogu je poraz doživel še Salonit Anhovo, ki je pokleknil v Murski Soboti. In to nepričakovano gladko. Izenačen je bil le prvi niz, v preostalih dveh pa so bili Sobočani precej boljši, tako da so zasluženo prišli do zmage, ki jih je vsaj za nekaj časa izstrelila na sam vrh prvenstvene razpredelnice.

Prvi niz je bil izenačen, gostitelji so bili večji del v prednosti, vodili tudi za tri točke, a so jih Kanalci pred končnico ujeli. Napet zaključek je pripadel Panviti, ki si je s tem priigrala psihološko prednost. Ta je bila dobro vidna na začetku drugega dela, v katerem so gostitelji ušli, na koncu pa tekmecu dovolili le 16 točk.

Lani so Sobočani znali zapraviti tudi tako prednost, tokrat je niso. Salonitu je na začetku tretjega niza še uspelo nekaj časa voditi, toda domači so počasi prevzemali pobudo in prišli do zmage ter s tem sedme prvenstvene točke.

V naslednjem krogu bo Salonit gostil Maribor, Panvita pa bo gostovala v Kranju.

* Dvorana OŠ I Murska Sobota, sodnika: Juraja, Valentar (oba Prevalje).

* Panvita Pomgrad: Banič, Bedrač, Bogožalec 26, Felkar, Flisar 8, Grut 11, Hrastovec, Javornik 3, Kasnik 1, Pečnik, J. Ratkai, S. Ratkai, Rojnik 11.

* Salonit Anhovo: Ilić 9, Česnik, Šarić, Jereb, Karnel, Drobnič, Basaneže 5, Kovačič, Čabarkapa 11, Gadnik 13, Tomić 4, Vrtovec.

STA


Najbolj brano