Popravni smukaški izpit

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju se bo konec tedna na strminah švicarskega St. Moritza nadaljevalo s specialnim smukom za moške in ženske. Mariborčana Boštjan Kline in Ilka Štuhec bosta po napakah v superveleslalomu imela popravni izpit.

Boštjan Kline je že dokazal, da je  sposoben poseči tudi po 
vidnih uvrstitvah.
Boštjan Kline je že dokazal, da je sposoben poseči tudi po vidnih uvrstitvah. 

ST. MORITZ > Že danes ob 12. uri bodo v smučarski formuli ena na vrsti moški. V naši reprezentanci je največ pričakovati od mariborske trojke Boštjan Kline, Klemen Kosi in Martin Čater, ki je bil s 17. mestom najboljši Slovenec na superveleslalomu. Kline je s četrtim in šestim mestom v smuku v letošnji sezoni naš prvi adut. V njegovem dosegu so celo zmagovalne stopničke, če bo le dovolj zbran ob velikih osebnih in javnih pričakovanjih. Superveleslalom je pokazal, da ima v nogah pravo hitrost (tretji vmesni čas po dveh tretjinah proge), v glavi pa morebiti še ne dovolj osredotočenosti za vrhunski rezultat, saj je po napaki odstopil.

Danes bo veliko odvisno od dnevne forme. Muhasto vreme tekmovalcem ni dovoljevalo, da bi na četrtkovem in včerajšnjem uradnem treningu optimalno preizkusili svoje sposobnosti. Včeraj je z devetim mestom nase opozoril Rok Perko, Kline, Kosi in Čater pa so se zvrstili v tretji deseterici. Progo je z 41. časom preizkusil tudi najboljši slovenski slalomist, član SK Dol Ajdovščina Štefan Hadalin.

“Razpoloženje je v redu. Zdravi smo. Dobro smo trenirali, občutki so dobri. Poskusil bom nekako odmisliti vsa pričakovanja, želje, se osredotočiti na smučanje. V ožjem krogu favoritov so Norvežani, Avstrijci, Italijana Dominik Paris in Peter Fill ter Kanadčani, vendar so na svetovnih prvenstvih presenečenja pogosta,“ je po včerajšnjem treningu misli strnil Kline.

Jutri bodo na vrsti še dekleta. Tu bo popravni izpit imela najboljša smukačica sezone, Ilka Štuhec. Na treningih je bila najhitrejša, v kombinacijskem smuku je dosegla drugi čas. Če bo znala odstop na slalomu potisniti v ozadje, bo jutri nedvomno med tistimi, ki kandidirajo za naslov svetovne prvakinje. Letos je v smukih za svetovni pokal zmagala že trikrat. STA, IM


Najbolj brano