Pomembna zmaga

Nogometaši Gorice so na sinočnjem gostovanju pri zadnjih Radomljah zmagali in dosegli osnovni cilj. S pričakovanimi tremi točkami bodo laže spremljali današnje napore tekmecev v boju za četrto mesto.

 Foto: Jure Batagelj
Foto: Jure Batagelj

DOMŽALE > Kljub ofenzivni postavitvi Goričanov je uvodni del sinočnjega dvoboja minil ob rahli pobudi domačinov, ki so skrbeli, da Gregi Sorčanu ni bilo dolgčas. Gostujoči vratar je moral že v 23. minuti po žogo v svojo mrežo, saj je krilni napadalec zadnjeuvrščene ekipe lige Kristijan Šipek ob neodločni goriški obrambi uspešno zaključil hiter protinapad. Prejeti zadetek je pričakovano zdramil varovance Mirana Srebrniča, ki so hitro nanizali nekaj obetavnih akcij, a so bili Jan Humar, Alen Jogan in Amarachi Osuji premalo natančni in Goričani so se na glavni odmor odpravili z golom zaostanka.

V rezultatskem minusu so bili do 58. minute, ko je bil po prvem (in tudi edinem) kotu v njihovo korist najbolj zbran bočni branilec Miha Gregorič, ki je s svojim drugim zadetkom v sezoni poskrbel za izenačenje. Naleta novogoriške ekipe s tem še zdaleč ni bilo konec. Radomljanom je vidno pohajala sapa, medtem ko sta na drugi strani Andrija Filipović in Miran Burgić začela izkoriščati vse večje vrzeli v domači obrambi. V 67. minuti je akcijo gostujočega napadalnega para učinkovito zaključil Burgić in s svojim letošnjim štirinajstim zadetkom goriškim modrim zagotovil pomembne tri točke v boju za uvrstitev v evropsko tekmovanje.

Radomlje : Gorica 1:2 (1:0)

DOMŽALE > Športni park, gledalcev 300, sodnik Kajtazović (Kranj). Strelca - 1:0 Šipek (23), 1:1 Gregorič (58), 1:2 Burgić (67)

Radomlje: Ivačič, Primc (od 82. Vasilij), Jakovljević (od 77. Nunič), Karamatić, Jazbec, Kovjenić, Balić, Šipek, Cerar, Jugovar, Gajić (od 64. Janković). Trener Adnan Zildžović,

Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Jogan, Škarabot, Žigon (od 86. Kavčič), Kapić, 6, Osuji, Humar, Filipović (od 81. Nagode), Burgić. Trener: Miran Srebrnič.

Rumeni kartoni: Cerar (86); Boben (48), Jogan (66), Filipović (71), Nagode (81), Gregorič (88).

Z novimi tremi točkami Gorica na lestvici trenutno zaostaja le točko za tretjo Olimpijo, Celju beži sedem, Kopru pa deset točk.

SM


Najbolj brano