Poljaki bodo stiskali pesti tudi za Slovence

Od 16. do 31. januarja se bo 16 reprezentanc v Krakowu, Katowicah, Gdansku in Wroclawu potegovalo za evropsko rokometno krono. Na Poljskem bodo lahko na podporo s tribun lahko računali tudi slovenski rokometaši.

Veselin Vujović Foto: Simon Maljevac
Veselin Vujović Foto: Simon Maljevac

LJUBLJANA > Spomeniško zavarovana Hala Ludowa v Wroclawu, ki sprejme približno 4000 obiskovalcev in po zaslugi svoje več kot stoletne zgodovine spada pod dediščino Unesca, je po besedah organizatorjev že pripravljena na prvi del evropskega rokometnega prvenstva, v katerem bo v drugi polovici januarja gostila reprezentance Švedske, Nemčije, Španije in Slovenije. Včeraj so slovensko prestolnico obiskali gostje iz Poljske in potrdili, da bo slovenska delegacija v Spodnji Šleziji uživala izjemno gostoljubje. Veleposlanik Republike Poljske Pawel Czerwinski je takole pojasnil, zakaj so se njegovi rojaki najprej odločili obiskati Slovenijo: “Ker gre za prijateljski državi, se nadejamo številčnemu obisku slovenskih rokometnih navdušencev, ki bodo lahko uživali tudi v bogati turistični ponudbi.” Predstavnik mesta Wroclaw Andrzej Baborowski je pojasnil, da bodo imele vse štiri reprezentance, kljub starosti dvorane, v prvem delu prvenstva odlične razmere za igro. Gostje iz Poljske so s seboj prinesli tudi zmagovalno lovoriko, ki si jo srčno želi osvojiti tudi vedno razpoloženi slovenski selektor Veselin Vujović. “Kar se mene tiče, lahko ta lovorika kar ostane pri nas (smeh). Vodstvo naše rokometne zveze je v logističnem smislu že pripravilo vse potrebno za priprave na nastop na evropskem prvenstvu, na katerega bomo potovali z visokimi ambicijami. Verjamem, da lahko dosežemo rezultat, ki bi nam lahko odprl možnosti za nastop na olimpijskih igrah.”

Vujović bo širši seznam 28 kandidatov objavil v začetku decembra, uvodnega dela priprav pa se bo udeležilo 21 rokometašev. Slovenska reprezentanca, ki naj bi jo na Poljskem spodbujalo najmanj 400 navijačev, bo v pripravljalnem obdobju odigrala štiri pripravljalne tekme proti Makedoniji in Hrvaški.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano