Poletna osvežitev

V Nogometnem društvu Bilje se v novo tretjeligaško sezono podajajo mirno. V članski ekipi je peščica novincev, vse večji poudarek pa je na domačih upih.

Nogometaši Bilj (v črno-belih dresih) se bodo v letošnji sezoni s Taborom prvič pomerili v 
tretjem krogu v Sežani. Foto: Leo Caharija
Nogometaši Bilj (v črno-belih dresih) se bodo v letošnji sezoni s Taborom prvič pomerili v tretjem krogu v Sežani. Foto: Leo Caharija

BILJE > Nadgradnja je logična. Mladinska in kadetska selekcija sta se v pretekli sezoni uvrstili v prvo ligo, v člansko ekipo pa so priključili peterico iz domače nogometne šole, Tomislava Čižmešijo, Kevina Humarja, Kevina Žnidaršiča, Luko Bajca in Klemna Umka. Žiga Tobijas je končal mladinski staž v Gorici.

”Vsi konkurirajo za prvo ekipo, nekateri so že v pretekli sezoni izkusili članske minute v tretji ligi. Verjamem, da bomo spet v igri za visoka mesta na lestvici, čeprav slišim, da se je konkurenca okrepila in ima ravno tako visoke ali pa še višje cilje,” je pojasnil trener članske ekipe Šefik Mulahmetović, ki bi si seveda želel takšnega starta kot lani. Biljenci so kot povratniki v reorganizirano tretjo SNL zahod na prvih sedmih tekmah zabeležili pet zmag in dva remija ter zasedali vrh lestvice, prvenstvo pa so končali na četrtem mestu z istim številom točk kot tretjeuvščeni Brici.

Tudi na začetku letošnje sezone imajo kar ugoden razpored z dvema zaporednima domačima tekmama. Za uvod bodo v soboto gostili Cerknico, v drugem krogu pa še novince v ligi iz Vipave. “Pričakujem, da bo liga na podobni kakovostni ravni kot v pretekli sezoni in bo rezultatsko nepredvidljiva. Upam le, da ne bo nihče izstopil med prvenstvom tako kot lani. Za naš klub bi bilo lepo ponoviti lanski rezultat. Nižjih ciljev si ne bomo zastavljali, po drugi strani pa jih ne bomo zasledovali za vsako ceno. Prioriteta bodo domači nogometaši,” je pojasnil predsednik ND Bilje Luka Simović.

V klubu bodo posledično še naprej posvečali precej pozornosti mlajšim selekcijam, so pa zapolnili nekatere vrzeli oziroma poiskali alternative tudi v poletnem prestopnem roku. Iz Dekanov sta tako prišla brata Kljajić. Almin je uporaben na levem boku, Benjamin pa v zvezni vrsti. Iz Brd je prišel ofenzivni nogometaš Simon Črnigoj, iz Ajdovščine pa Sanel Mulahmetović. Od peterice novincev ima še najbolj zveneče ime nekdanji reprezentant Almir Tanjić, ki bo s svojimi izkušnjami pomagal obrambi. Biljenskih barv pa ne bo več branil Klemen Jerkič.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano