Poker za zgodovinsko zmago

Po izenačenem prvem polčasu so tolminski nogometaši v drugem delu dvoboja v Slovenskih Konjicah stopili na plin in v premiernem drugoligaškem nastopu presenetljivo gladko prišli do treh točk. Dravinja Kostroj : TKK Tolmin 1:4 (0:0).

Tolminci (v rdečih dresih) so poskrbeli za presenečenje uvodnega prvenstvenega kroga 2. SNL Foto: Picasa
Tolminci (v rdečih dresih) so poskrbeli za presenečenje uvodnega prvenstvenega kroga 2. SNL Foto: Picasa

SLOVENSKE KONJICE >Oster začetek Tolmincev je precej razburil sicer maloštevilne domače gledalce, ki so upali na uspešen prvenstveni uvod svojega odlično tehnično podkovanega, a precej neizkušenega moštva. Po uvodnem otipavanju je v 13. minuti prvi z glavo nevarno meril tolminski branilec Jaka Lipužič Bratuž, osem minut kasneje pa se je pred domačim čuvajem mreže Matevžom Klevžetom znašel Tine Kravanja. Mreža Dravinje je ob močnem strelu tolminskega ofenzivnega vezista ostala nedotaknjena, na drugi strani pa je bil še najbolj nevaren Denis Vezjak, a je imel Denis Baloh nekaj več dela le ob prekinitvah.

Športni center Dobrava, gledalcev 250, sodnik: Perić (Kranj) 6. Strelci: 0:1 Kravanja (50), 1:1 Borenović (58), 1:2 De. Sokanović (63.), 1:3 De. Sokanović (78), 1:4 Volarič (91). TKK Tolmin: Baloh 7, Kucalović 7,5, Lipužič Bratož 7 (od 83. Kos -), Šuligoj 7, Zornik 7, Rakušček 7 (od 61. Lo Duca 7,5), Jarc 7 (od 85. Kavčič -), Volarič 7, De. Sokanović 8, Kravanja 7,5, Da. Sokanović 7,5. Trener: David Kanalec. Rumeni kartoni: Pristovnik, Klobasa; Volarič, Rakušček.

Začeli smo malce živčno, saj nismo natančno vedeli, kaj lahko pričakujemo od prvega nastopa v drugoligaškem rangu. Fantje so v uvodnih minutah odločno pristopili, medtem ko sem pričakoval, da bodo domačini bolj čvrsti v dvobojih,” je dogajanje v prvem polčasu opisal trener Tolmina David Kanalec, ki je bil tako kot bučni tolminski navijači zadovoljen z izzidom ob polčasu. V slačilnici pa je skupaj z igralci skoval odličen taktičen načrt za drugi del srečanja: “Fantom sem naročil naj igrajo bolj po tleh in sestavijo nekaj uspešnih podaj, ki nas bodo zagotovo pripeljale do nasprotnikovega kazenskega prostora.”

Njegova navodila so obrodila sadove že v peti minuti drugega polčasa, ko je zgodovinski zadetek zabil Kravanja, nato pa so gostje malce popustili in domačini so hitro krenili po izenačenje. Njihov pritisk je v 58. minuti okronal Siniša Borenović, do konca dvoboja pa je na precej mehki travnati površini kraljevala gostujoča zasedba.

Okretni Dejan Sokanović, ki je v hitrih protinapadih skupaj z bratom Daliborjem povzročal obilo preglavic postavnim domačim branilcem, je s pravim evrogolom popeljal svoje moštvo do vnovične prednosti, dvanajst minut pred koncem rednega dela pa je s svojim drugim zadetkom dokončno odločil zmagovalca. “Dejan je res odigral odlično tekmo, svoje delo pa so uspešno opravili tudi ostali igralci,” je dodal Kanalec, ki ga je v prvi minuti sodnikovega podaljška razveselil še Luka Volarič. Gostovanje na Štajerskem bo tolminska ekspedicija zagotovo ohranila v lepem spominu, po izredno uspešnem drugoligaškem krstu pa so pred Kanalčevim moštvom novi zahtevni izzivi: “Ta zmaga nam bo prinesla določeno mirnost pred naslednjim težkim gostovanjem v Ankaranu. Dokazali smo, da lahko igramo v drugi ligi, vendar se zavedamo, da nas kljub uspešnemu začetku čaka še veliko dela.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano