Poker v mreži Koprčanov

Po seriji slabih predstav na pripravljalnem turnirju v Medulinu, ki so ga s sobotnim porazom (0:3) proti avstrijskemu tretjeligašu Hornu sklenili na zadnjem mestu, so nogometaši Kopra včeraj popoldne na skoraj prazni domači Bonifiki gostili Crveno zvezdo.

Nogometni ples pred praznimi tribunami na Bonifiki. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometni ples pred praznimi tribunami na Bonifiki. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Istrski ljubitelji nogometa so kljub uradno zaprtim vratom stadiona Bonifika lahko ocenili trenutno pripravljenost skoraj povsem prenovljenega domačega moštva. Tradicionalno gostovanje nekdanjih evropskih klubskih prvakov, ki so te dni nastanjeni v hotelskem kompleksu v Žusterni, pa ni vzbudilo niti približno toliko navijaških strasti kot pred leti. Domači trener Slavko Matić je od redkih preostalih staroselcev mesto v prvi postavi namenil mlademu vratarju Davidu Adamu, bočnima branilcema Janu Andrejašiću in Hysenu Memolli, kapetanu Leu Štulcu, ki je dirigiral zvezni vrsti, ter osamljenemu napadalcu Jaki Štromajerju, medtem ko so preostalih šest mest zasedli novinci v klubu. Že v prvi minuti je zaspala domača obramba, kar je izkoristil napadalec rdeće-belih Hugo Oliveira in po samostojnem prodoru zatresel koprsko mrežo. Sledil je krajši nalet domačinov, ki ga je v 12. minuti z zadetkom iz bližine okronal zelo aktivni ofenzivni vezist Joel Valencia, nato pa so vajeti igre v svoje noge prevzeli gostje, ki so večkrat v zadrego spravili neodločna domača branilca Tonija Datkovića in Situja Darnela. V 27. minuti se je izkazal Adam, ki je v akciji ena na ena zaustavil Oliveiro in požel aplavz s tribun, na drugi strani pa je lepo priložnost iz prostega strela z roba kazenskega prostora zapravil Štulac. Šest minut pred koncem prvega polčasa je novo serijo napak domače obrambe kaznoval Slavoljub Srnić, ki je bil uspešen po strelu z glavo s petih metrov.

Stadion Bonifika, gledalcev 200, sodnik: Antić (Dekani). Strelci - 0:1 Oliveira (1), 1:1 Valencia (12), 1:2 Srnić (39), 2:2 Rendulić (ag, 54), 2:3, Rendulič (64), 2:4 Plavšić (78), 3:4 Lokaj (81).
Luka Koper: Adam, Andrejašić, Darnel, Datković, Jefthon, Biljan, Živanović, Štulac, Valencia, Štromajer, Memolla. Igrali so še: Horvat, Saračević, Obrstar, Smolovič, Posavac, Vekić, Lokaj, Cisse, Muslimović, Jurina, Požrl. Trener: Slavko Matić.
Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Luković, Jovanović, Grujić, Jović, Plavšić, Mitchell, Srnić, Oliveira, Ibanez. Igrali so še: Manojlović, Stojanović, Vered, Pavičević, Matos, Joveljić, Ahčin, Mijailović, Ristić, Jovanović, Adžić, Rendulić. Trener: Miodrag Božović.

Gostje iz Beograda so med glavnim odmorom zamenjali vso enajsterico. Domačini so bili blizu izenačenju v 51. minuti po hitrem pobegu rezervista Fabjana Lokaja, njihova boljša igra v začetku drugega polčasa pa je bila nagrajena tri minute kasneje, ko je podajo Valencie v lastno mrežo preusmeril Zoran Rendulić. Branilec Crvene zvezde je svojo napako popravil v 64. minuti, ko je bil najvišji po podaji s kota in je svoje moštvo ponovno popeljal do minimalnega vodstva. Tega je skušal Matić izničiti s svežimi rezervisti, med katerimi je bil tudi zvezdniški napadalec Zlatan Muslimović. Najprej pa se je vendarle zatresla domača mreža, za kar je bil zaslužen talentirani Srdjan Plavšić, ki se je zaradi poškodbe enega izmed soigralcev sredi drugega polčasa vrnil iz slačilnice in gledalce dobrih deset minut pred koncem tekme navdušil z evrogolom. Flourescentne domačine je v 81. minuti na gol zaostanka ponovno približal Lokaj, rezultat pa se nato do zadnjega sodnikovega žvižga ni več spremenil.

“To je bila tipična pripravljalna tekma, v kateri je bilo več pozornosti namenjene napadu. Vratarji smo na takšnih tekmah na prepihu, a verjamem, da bo vse skupaj že na naslednjih tekmah videti precej bolje,” je dvoboj ocenil Adam, ki je branil vseh 90 minut.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano