Pokal je odšel v Lokev

Balinarji iz Lokve so tekmovanje v Kraški rekreacijski ligi že sklenili s prepričljivim zmagoslavjem. V ostalih primorskih območnih ligah pa prvi del prvenstva šele poteka.

Člani Balinarskega kluba Lokev so  najboljši v kraški ligi. Foto: Simon Maljevac
Člani Balinarskega kluba Lokev so najboljši v kraški ligi. Foto: Simon Maljevac

LOKEV > Balinarji iz Lokve na Krasu so v prvenstvu gladko premagovali tekmece v Kraški rekreacijski ligi. Na koncu so zasluženo dvignili zmagovalni pokal. Drugega mesta so se veselili Kobjeglavci. Tretje mesto je po zmagi v zadnjem krogu proti Krasu iz Zgonika osvojila Pliskovica.

V sežanski območni ligi si po treh odigranih krogih prvo mesto delijo Rovna, Repentabor in Sudest. Podobno izenačeno je tudi na Goriškem in v slovenski Istri. V OBZ Nova Gorica ima vodilni Železnikar le dve točki prednosti pred Desklami, Hubljem, Slatno in Šampionko, v obalni ligi pa si vrh delita moštvi iz Padne in Pobegov.

> Liga OBZ Sežana, 3. krog - Sudest : Brinj 12:6, Hrast II : Rovna 10:8, Repentabor : Gradna 13:5; vrstni red - Rovna, Repentabor in Sudest 4, Hrast II in Gradna 2, Brinj 0.

> Liga OBZ Slovenska Istra, 3. krog - Pobegi : Oljka 12:10, Padna : Hrvatini 20:2, Trta Sv. Anton : Jagodje Dobrava 18:4, 4. julij : Modri val 19:3; vrstni red - Padna in Pobegi 6, Korte 4, 4. julij in Trta Sv. Anton 3, Modri val 2, Hrvatini, Oljka Škofije in Jagodje Dobrava 0.

> Liga OBZ Nova Gorica, 5. krog - Deskle : Kras 11:7, Hubelj : Slatna 10:8, Podskala : Železnikar 17:1, Šampionka : Gorica 12:6; vrstni red - Železnikar 8, Deskle, Hubelj, Slatna in Šampionka 6, Kras 4, Podskala in Gorica 2. SM


Najbolj brano