Pokal Portorožanom

Kanalski klub za odbojko na mivki Vienpi je dva vikenda zapored gostil kakovostna turnirja v odbojki na mivki. Na Capkovem memorialu so zmagali domačini, na Pokalu Kanala pa Portorožani.

Po pokalu Kanala so tekmeci  in organizatorji obkrožili zmagovalca, člana VC Portorož  
Klemena Ponikvarja (v modrem, s pokalom ) in Lea Mohoriča (desno ob njem). 

 Foto: Igor Mušič
Po pokalu Kanala so tekmeci in organizatorji obkrožili zmagovalca, člana VC Portorož Klemena Ponikvarja (v modrem, s pokalom ) in Lea Mohoriča (desno ob njem).  Foto: Igor Mušič

KANAL > Pred leti, (predvsem v časih, ko sta serijsko zmagovala nekdanja člana Salonita, državna prvaka Jasmin Čuturič in Samo Miklavc), je bilo mestece ob Soči prizorišče velikih turnirjev. Težave s poplavami na starih, prenizko nad reko ležečimi igrišči ter pomanjkanje denarja pa so velike prireditve onemogočili.

Odbojka na mivki se je morala preseliti pred osnovno šolo, kjer je na voljo le eno igrišče, kar je za turnirje državnega prvenstva ali odmevnejše prireditve z vrhunskimi igralci premalo. Kljub temu kanalski klub za odbojko na mivki Vienpi skrbi za živahno dogajanje.

V zadnjih dneh je najprej organiziral 12. Capkov memorial, posvečen spominu na zaslužnega kanalskega odbojkarja, trenerja in sodnika Rada Vidiča-Capka. Pomerilo se je 12 dvojic z Goriške in iz slovenske Istre, zmagi pa sta ostali doma. Med moškimi je slavila dvojica odličnih dvoranskih odbojkarjev Dalibor Tomić (Salonit) - Jani Kovačič (Cannes), med dekleti pa sta bili razred zase sestri Eva Mori (Bergamo) in Nika Mori (Go Volley).

Vstop v poletje so v Vienpiju obeležili z moškim pokalom Kanala, na katerem se je pomerilo 12 dvojic, a žal tokrat presenetljivo brez domačinov. Zmagala sta državna reprezentanta VC Portorož Leo Mohorič in Klemen Ponikvar pred Aleksandrom Ribičem (Ljubljana) in Davidom Čukom (Kostanjevica na Krki) ter Logatčanoma Jernejem Ogrincem in Luko Mulcem. Slednja sta bila v malem finalu presenetljivo boljša od mladinskih državnih reprezentantov, ki bosta potovala na dvoransko SP - Žige Donika (Hoče) in Sergeja Drobniča (Kočevje).

Konec julija bo v Kanalu še turnir mešanih dvojic. V OK Vienpi, kjer sicer vzgajajo mlade tekmovalce v odbojki na mivki, upajo, da se bodo občinske obljube o gradnji še drugega igrišča ob osnovni šoli uresničile do naslednje sezone, v kateri bi lahko klub gostil tudi katerega od turnirjev za državno prvenstvo.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano