Poisson umrl zaradi trčenja v drevo

Dan po tragični nesreči francoskega alpskega smučarja Davida Poissona na treningu smuka v kanadski Nakiski je francoska smučarska zveza sporočila, da je bil vzrok smrti 35-letnega tekmovalca trčenje v drevo.

Nakiska Foto: Wikipedia
Nakiska Foto: Wikipedia

PARIZ > David Poisson je umrl na mestu nesreče, potem ko je trčil v drevo. “Ko smo prišli tja, smo skušali pomagati, a smo lahko le še potrdili smrt,” je za kanadske medije dejal predstavnik tamkajšnje službe prve pomoči Adam Loria.

Član trenerskega štaba italijanske ekipe, ki je tudi trenirala na progi, pa je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal, da se je smukaču po padcu odpela smučka, zdrsnil je prek zaščitne mreže in udaril v drevo.

Poisson je v svetovnem pokalu debitiral leta 2004, prvo in edino uvrstitev na stopničke pa vpisal v Santa Caterini leta 2015, ko je bil tretji. V smuku ima tudi kolajno s svetovnega prvenstva. Leta 2013 je bil bronast v Schladmingu. Dvakrat je nastopil tudi na olimpijskih igrah, najboljši je bil leta 2010 v Vancouvru, ko je bil sedmi v smuku.

Nakiska, kjer se je zgodila tragična nesreča, je bila leta 1988 sicer prizorišče smučarskih tekmovanj na olimpijskih igrah v Calgaryju, proge pa so postavljene sredi gozdnatega terena.

STA


Najbolj brano