Pogledujejo na sam vrh

Tekmovalni pari v prvi in drugi nogometni ligi so znani, nekateri klubi v razporedu tekem iščejo prednosti in slabosti, drugim to ne pomeni nič. Vsem pa je skupno, da imajo tekmovalne cilje.

Tako so pred slabim mesecem dni napredovanje proslavljali nogometaši Tolmina
 Foto: Nk Tolmin
Tako so pred slabim mesecem dni napredovanje proslavljali nogometaši Tolmina  Foto: Nk Tolmin

BRDO PRI KRANJU > Primorski nogomet v prvi in drugi ligi bodo v novi sezoni zastopali štirje klubi, enakopravno razdeljeni na obe tekmovanji. Že uveljavljeni prvoligaški dvojec sta Luka Koper in Gorica, v drugi ligi pa se je ankaransko-hrvatinskemu Mas Techu, ki je uspešno prebrodil krstno sezono, pridružil prvak “stare” tretje lige zahod TKK Tolmin. Predsednik NZS Aleksander Čeferin je dejal, da se krovna organizacija trudi spremeniti zakonodajo, ki “je do športa najbolj restriktivna v Evropi,” medtem ko so predstavniki klubov pogled usmerili v prihajajočo sezono.

Na žrebu so bili prisotni predstavniki vseh štirih primorskih klubov, ki bodo tekmovali v obeh državnih ligah. Žreb je najlažjega tekmeca na začetku sezone namenil podprvaku Luki Koper, ki bo gostovala pri novincu v ligi, Radomljah. Ti bodo domače tekme igrali v Domžalah.

Cilj: bolje kot lani

“Vedno je treba biti previden. Smo že imeli podoben žreb, pa smo slabo začeli in potem lovili priključek z vrhom. Nimamo kaj skrivati, logičen cilj je izboljšanje rezultata iz prejšnje sezone. Se zavedam, da bo to izredno težko. V vsakem primeru je minimalni cilj mesto v Evropi. Tudi v pokalnem tekmovanju si želimo čim višje,” pravi športni direktor Koprčanov Andrej Poljšak. Tudi predstavnica četrte ekipe minule sezone in pokalnega prvaka, Gorice, je postregla z visokimi željami. “Vsakega tekmeca je vedno treba premagati, vseeno je, ali začnemo z Domžalami ali s kom drugim. Tekem je veliko, vsa vrednost se pokaže na koncu. Cilj je vedno biti prvi, upam, da bomo to tudi dosegli. Letošnja lovorika ni bila zadnja,” pravi tajnica ND Gorica Monika Simčič Batagelj.

Magnet za gledalce

Tolminci so se z lastnim kadrom suvereno prebili v drugoligaško tekmovanje. Že med minulo sezono so pridobili tudi generalnega pokrovitelja. “Konkretnih ciljev si nismo postavili. Ravno te dni je bil izbran izvajalec za postavitev montažnih slačilnic, zaradi nujnih del na Brajdi, s katerimi moramo zadostiti osnovnim licenčnim pogojem za drugo ligo, bomo v prvih dveh krogih gostovali. Pričakujem, da bo druga liga še večji magnet za gledalce. Načrtujemo tudi okrepitve, predvsem z mlajšimi igralci iz Gorice,” je povedal predsednik NK TKK Tolmin Mitja Taljat.

Tolminci so s pripravami začeli že včeraj, čez deset dni pa zbor napovedujejo v Ankaranu. Mas Tech je prvo sezono v 2. SNL končal točno na sredini lestvice, na petem mestu, predvsem po zaslugi odličnega drugega dela sezone. “Načeloma naj bi ostali vsi igralci, zagotovo bomo posegli po okrepitvah. Skušamo vzpostaviti sodelovanje z nekaterimi klubi in pokrovitelji iz tujine, ki bi močno okrepili klubske finance. Lani smo bili igralsko stabilni, letos je osnovni cilj, da klub finančno stabiliziramo in da se v miru posvečamo nogometu,” pravi predsednik Sebastjan Dvojmoč.

ROK MAVER


Najbolj brano