Podpisi še (ne) pridejo

Nogometaši Gorice bodo že drevi odigrali prvenstveno tekmo 27. kroga 1. SNL v Zavrču. Gostovanje v zaselku ob hrvaški meji pa je tudi ta teden zasenčilo dogajanje v in okoli kluba, ki se bori za tekmovalno licenco.

Bodo nogometaši Gorice (v modrih) dresih v Zavrču nadaljevali pozitiven niz? Foto: Leo Caharija
Bodo nogometaši Gorice (v modrih) dresih v Zavrču nadaljevali pozitiven niz? Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Položaj je zapleten. Do prihodnjega petka mora ND Gorica Nogometni zvezi Slovenije oddati dopolnjeno vlogo, ki je bila precej pomanjkljiva. Zadnji dnevi so bili zato spet v znamenju prepričevanj, pogajanj oziroma iskanja virov, s katerimi bi ND Gorica pridobil potrebne podpise za tekmovalno licenco. V nasprotnem čaka goriški nogomet nov začetek na najnižji ravni tekmovanja. Tako v članski konkurenci kot tudi v mlajših kategorijah. Bolj ali manj je jasno, da z vsemi subjekti, upoštevanimi v procesu licenciranja, ne bo moč doseči dogovora o odlogu izplačila zaostalih obveznosti. Nekaj denarja bo treba vendarle zbrati - in to kmalu.

V zaostali tekmi 2. kroga 1. SNL sta se v Stožicah Olimpija in Maribor razšla brez zadetkov pri 0:0. Ljubljančani so bili v prvem polčasu boljši tekmec. Maribor je še tretjo tekmo zapored v državnem prvenstvu igral neodločeno. Na lestvici ima štiri točke prednosti pred Domžalami.

Ker se čas za nujne ukrepe izteka, so v četrtek opravili še en sestanek v zvezi s perečo klubsko problematiko, na katerem so bili prisotni interventna skupina s potencialnimi novimi pokrovitelji in občinskim vodstvom ter vodstvo in nadzorni odbor ND Gorica. Pretresli so aktualne razmere in možne rešitve. Pri tem je beseda tekla tudi o odstopu vodstva ND Gorice in sklicu skupščine kluba, ki bi se lahko zgodila kmalu po odločitvi licenčne komisije, torej že maja. Če bo Nogometna zveza Slovenije prižgala zeleno luč in podelila licenco ND Gorica, bi nov izvršni odbor kluba predvidoma štel osem ljudi, novega predsednika pa bi izbrali iz kroga pokroviteljev. Brez licence pa bi prišli v ospredje drugi scenariji, povezani z reševanjem mladinskega pogona.

Članska ekipa Gorice bo torej danes v Zavrč odpotovala z negotovo klubsko popotnico. Rezultatska je po zmagi nad Rudarjem in remijem s Celjem - štajerska tekmeca bosta danes na Areni Petrol odprla spored 27. kroga 1. SNL - nekoliko boljša. Je pa Zavrč, ki je v zimskem premoru še bolj spremenil ekipo kot Novogoričani, na prenovljenem domačem stadionu trd oreh.

Na treh spomladanskih tekmah je zabeležil poln izkupiček, Gorica pa je bila na obeh gostovanjih (Maribor, Olimpija) poražena. ”Gremo iz tedna v teden. Poskušamo odmisliti položaj v klubu, a to nam uspeva vedno težje. Zavrč je dobra ekipa, ki igra dober nogomet. V zadnjem obdobju smo se dvignili tudi mi, zato si želimo nadaljevati pozitiven niz,” je povedal trener Gorice Cesare Beggi.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano