Pobegi so pobegnili

Krog pred prvim delom prvenstva v območni ligi slovenske Istre je jasno, da bodo jesenski prvaki balinarji iz Pobegov. Slavijo tudi pri BK Postojna mladi in Orehovljah.

 Foto: Alenka Penjak
Foto: Alenka Penjak

PRIMORSKA > Naslovu jesenskega prvaka lige OBZ slovenska Istra že lahko nazdravljajo v Pobegih, enako veselo pa je tudi v Orehovljah, ki so najboljše v drugi goriški ligi in v Postojni, ki je vodilna v tamkajšnji ligi OBZ.

S tekmami petega in šestega kroga so prvi del sezone sklenili balinarji v najmočnejši ligi Območne zveze Postojna. Kljub porazu v Novokračinah proti Katarini so mladi Postojnčani ostali na prvem mestu, saj so ga nato potrdili z zmago v derbiju proti sosedom iz Pivke. Slednji so ob odigrani tekmi manj drugi, spomladi pa bodo v igri za prvo mesto tudi Bistrc, Videm Košana in Katarina.

V slovenski Istri so Pobegi na derbiju vrha premagali 4. julij, pobegnili na tri točke prednosti in sklenili tekmovalno jesen kot prvi. Trta iz Svetega Antona se je z zmago v Padni enakovredno vključila v boj za tretje mesto. V drugi ligi OBZ Nova Gorica so vodilne Orehovlje premagale Rombon, ki si s Sočo deli drugo mesto, blizu najboljšim pa ostaja tudi Fara.

> Liga OBZ Postojna, 6. krog - Postojna mladi :Pivka 14:8, Koseze : Katarina 12:10, Bistrc : Grmada 18:4, Videm Košana : Hrašče 18:4; vrstni red - Postojna mladi 10, Pivka 7 (-1), Bistrc, Videm Košana in Katarina 6, Koseze 5 (vsi -1), Grmada 4, Hrašče 3, Košana mladi (-1).

> Liga OBZ slovenska Istra, 8. krog - Oljka Škofije : Jagodje Dobrava 14:8, Korte : Modri val 18:4, Pobegi : 4. julij 12:10, Padna : Trta Sveti Anton 10:12; vrstni red - Pobegi 14, 4. julij 11, Padna in Trta Sv. Anton 10, Korte 6, Oljka Škofije, Hrvatini in Modri val 4, Jagodje Dobrava 1.

> Druga Liga OBZ Nova Gorica, 7. krog - Orehovlje : Rombon 12:4, Kanal : Fajti hrib 12:4, Fara : Soča 6:10; vrstni red - Orehovlje 11, Soča in Rombon 8, Fara 7, Kanal 5, Fajti Hrib 3.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano