Po stopničkah do vrha

Včeraj so začele s pripravami odbojkarice Go Volleyja, ki so odprle novo, ambicioznejše poglavje novogoriškega kluba. V triletnem načrtu je tudi preboj na prvoligaški vrh.

Novogoriške odbojkarice so včeraj začele priprave na novo 
sezono.  Foto: Leo Caharija
Novogoriške odbojkarice so včeraj začele priprave na novo sezono.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >O kopici kadrovskih sprememb smo že pisali. Zadnja novica je potrjen prihod mlade črnogorske reprezentantke Jovane Vukčević, ki bo igrala na položaju korektorja. Včeraj je z novimi soigralkami že vadila pod taktirko novega italijanskega trenerja Luigija Schiavona in njegove pomočnice Majde Čičić, ki s prevodom v slovenščino skrbi, da ne bi prišlo do komunikacijskega šuma.

Na uvodnem treningu v dvorani novogoriškega športnega parka se je zbralo 14 odbojkaric. Manjkala je Maruša Krpan, ki se bo vadbi priključila jutri. Igralski mozaik je zaokrožen, kar je potrdil tudi predsednik kluba Miha Mačus, ki je imel pred treningom uvodni nagovor. Hkrati je potrdil klubsko strategijo, ki jo je zasnoval z drugim členom vodstvene naveze Go Volleyja Urošem Staničem.

Triletni načrt predvideva tudi triletne pogodbe z novinkami, podajalko Zalo Zbičajnik, centralno blokerko Saro Đukić, hrvaško sprejemalko Leno Burilo in že omenjeno Vukčevićevo, s katero so sklenili dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno sezono.

“Lani smo bili četrti; ponovitev tega dosežka bi nas zadovoljila. Za začetek dekletom nočemo naprtiti prevelikega bremena. Precej je novosti, zato se mora ekipa najprej začutiti med sabo in s prenovljenim strokovnim štabom. Upoštevati velja, da so dekleta v starostnem razponu od 15 do 21 let zelo mlada. Drži, da imamo kar nekaj reprezentantk v mlajših selekcijah, ki pa morajo še nabrati člansko kilometrino. V prvi sezoni želimo predvsem postaviti čvrste temelje za naprej. Verjamemo, da je Luigi Schiavon, s katerim smo sklenili enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja, pravi izbor. Želja je bila obojestranska. Ima veliko odbojkarskih izkušenj z mladimi, čeprav le v moški konkurenci, a verjamem, da preskok ne bo ovira, prej dodaten motiv. Živel bo v Novi Gorici in pomagal tudi pri delu z mlajšimi selekcijami. Majda Čičić pa ne bo zgolj pomočnica trenerja, pač pa bo imela vlogo ekipnega vodje,” je pojasnil Mačus.

Preostala zasedba v strokovnem štabu ostaja bolj ali manj nespremenjena, bo pa po Mačusovih besedah precej bolj prisotna tudi na samih tekmah, ki jih bodo Novogoričanke igrale v osrednji mestni dvorani. Obeta se torej selitev iz športnega parka, kjer bodo le trenirali v prvem delu pripravljalnega obdobja.

Novogoričanke bodo v prihajajoči sezoni tekmovale v domačem prvenstvu in pokalu. Evropi so se v klubu letos zavestno odpovedali, jo imajo pa v načrtu za prihodnje leto.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano