Po stopinjah Bratkičeve

Danes se v estonski prestolnici začenja evropsko prvenstvo v atletiki za mlajše člane. Slovenija ima nekaj močnih adutov, v 13-članskem tekmovalnem zastopstvu pa je tudi Novogoričanka Tina Slejko.

Tina Slejko Foto: Leo Caharija
Tina Slejko Foto: Leo Caharija

TALLIN > Na zadnjem evropskem prvenstvu pred dvema letoma je slovenska odprava osvojila dve odličji. Za bron je v v skoku v daljino poskrbela članica AK Gorica Maja Bratkič, Barbara Špiler pa je bila srebrna v metu kopja. Bera medalj v Tallinu bi bila lahko podobna ali še bogatejša. V slovenski ekipi so namreč štirje državni rekorderji v absolutni konkurenci: Maruša Mišmaš (Mass, 1500 m in 3000 m zapreke), Žan Rudolf (Mass, 400 in 800 m), Luka Janežič (Kladivar, 400 m) in Robert Renner (Kladivar, skok s palico).

Nominalno je prvo ime Mišmaševa, ki pa po poškodbi gležnja še lovi pravi tekmovalni ritem. V boj za medalje bi se lahko vmešala Rudolf in Janežič, ki sta se izkazala na mitingu v Velenju. Prvi se je z državnim rekordom na 800 m uvrstil tudi na absolutno svetovno prvenstvo avgusta v Pekingu. Na 400 m je Janežič le za dve stotinki zgrešil državni rekord in si tudi pritekel vozovnico za Peking. Renner se je v zadnjem času posvetil tehniki in upa, da bo v izenačeni konkurenci lahko presenetil.

V ekipi bodo še Jan Kramberger (Mass, 100 m), Jan Petrač (Mass, 1500 m), Blaž Marn (Kranj, kopje) in Blaž Zupančič (Mass, krogla) ter atletinje Joni Tomičič Prezelj (Olimpija), Laura Strajnar (Mass) in Tina Slejko (Gorica), ki bodo tekmovale na 100 m ovire, Claudia Štravs (Olimpija, kladivo) in Nuša Maver (Kladivar, palica). Cilji naštetih, tudi Slejkove, so večinoma povezani z izboljšavo osebnih rekordov.

ASO


Najbolj brano