Po razburljivi končnici zmaga Izolanov

Izolani so dosegli prvo zmago v državnem prvenstvu, po uvodnem spodrsljaju v Novem mestu so rokometno mero vzeli Sevničanom. Istrabenz Plini Izola : Sevnica 22:20 (11:10).

Elvin Čosić Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Elvin Čosić Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA >Po visokem porazu v Novem bi morebiten nov spodrsljaj Izolanom - ob upoštevanju razporeda tekem - močno zapletel začetni del sezone in jih prikoval na dno lestvice. Pomembnmost tekme je v domače vrste zato vnesla nekaj nervoze. Sevnica je sicer dvoboj začela za odtenek bolje in po zaslugi razpoloženega vratarja Nejca Brgleza je praktično ves prvi polčas držala minimalno prednost. Gostje so le enkrat povedli za dva gola, končnica pa je pripadla domačinom, ki so na odmor vendarle odšli z zadetkom prednosti.

Športna dvorana, gledalcev 350, sodnika: Žibret (Trbovlje), Žitnik (Trebnje). Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Vončina, Jurić 1, Čolić, Gjerek 3, Božič 7 (2), Stepančič 2, Selišnik, Žgavec, Čosić 1, Kecman 2, Vuković, Velkavrh 6 (2), Konig, Matijašević, Madžarevič. Sevnica: Leben, Brečko 4, Ž. Krnc 2, Zagode 2, Brglez, Gorenjak 5, Župevc, Grušovnik 1, Kuhar, Brilej 3, Bezgovšek, Flisek, J. Krnc, Ranevski 3. Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 5 (4), Sevnica 1 (0). Izključitve: Istrabenz Plini Izola 8, Sevnica 4 minute. Rdeč karton: Žgavec (59.).

Začetek drugega polčasa je bil podoben prvemu. Izolani niso bili prepričljivi, napak je bilo preveč. Namesto da bi se oddaljili na varnejšo razliko, so jih Sevničani ponovno prehiteli. Vratar gostov je sešteval odlične obrambe in hitro je postalo jasno, da se v končnici tekme obeta drama. V 44. minuti je bilo 15:16, potem pa je na sceno stopil domači vratar Blaž Vončina. Štiri minute kasneje so Izolani prvič povedli z dvema goloma prednosti, toda Sevnica se ni predala. Ko so se domačini dve minuti pred koncem v polju znašli brez dveh izključenih igralcev, so gostje dočakali idealno priložnost, da bi se izognili porazu. Tedaj pa so Izolani ob bučni podpori s tribun le pokazali, iz kašnega testa so. Obramba je s pomočjo Vončine vzdržala, Elvin Čosić pa je s spektakularnim golom zadel za 22:20 in zagotovil prvi točki sezone.

“Zadovoljen sem z zmago, toda igrali smo slabo. Pričakovali smo, da bo zelo naporno. Sevnica sploh ni naivna ekipa in to se je tudi pokazalo na igrišču. Naša zmaga je zaslužena, toda čaka nas še veliko dela,” je po koncu srečanja dejal trener Borut Hren.

SANDI JERMAN


Najbolj brano