Po pokalu še za točke

Tolminci in Ankarančani se bodo v štirih dneh pomerili še drugič. Danes bodo na Brajdi v primorskem obračunu druge slovenske nogometne lige v igri prvenstvene točke

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

TOLMIN, ANKARAN > Spomin na sredin pokalni obračun je še svež. Zmagali so Tolminci, ki so za nagrado v 2. krogu dobili Maribor. Državni prvaki bodo na Brajdi gostovali 9. ali 16. septembra. Natančen datum tekme bo odvisen tudi od reprezentančnih vpoklicev, 8. septembra bodo namreč na sporedu še kvalifikacijske tekme za evropsko prvenstvo. Kakorkoli, Tolminci so z žrebom zadovoljni.

Danes se začenja tudi nova prvenstvena sezona v tretji slovenski nogometni ligi zahod. Že uvodni krog prinaša obračun Izole in Ajdovščine Škou, ki sta v pretekli sezoni do zadnjega bila ogorčen boj za naslov prvaka. Sistem tekmovanja sicer ostaja nespremenjen, prvaka čakajo dodatne kvalifikacije za drugo ligo z najboljšo ekipo iz tretje SNL center. Iz desetčlanske tretje SNL zahod bo izpadla zadnjeuvrščena ekipa. Če bi se zalomilo primorskima predstavnikoma v drugi ligi, pa bi bili ogroženi tudi osma in deveta ekipa po končanem tretjeligaškem tekmovanju.

“Želje so se nam uresničile. V drugem krogu pokala bi se radi pomerili bodisi z Mariborom bodisi z Olimpijo. Fantje so si zaslužili takšno priložnost, sanje pa so dovoljene. Maribor se je v pretekli sezoni prebil v ligo prvakov, zakaj ga tokrat mi ne bi ugnali. V vsako tekmo gremo brez pomislekov na zmago. Tako bo tudi danes,” je povedal trener TKK Tolmina David Kanalec. Gostitelji v tretjem prvenstvenem krogu sicer računajo na nadaljevanje pozitivnega niza v domačih soočenjih z Ankarančani. Še posebej ob dejstvu, da so na uvodnih dveh ligaških dvobojih sezone ostali praznih rok.

Točke pa bi še kako prav prišle tudi Ankarančanom, ki bi se z zmago izstrelili v sam vrh druge lige. “V sredo nismo razočarali. Imeli smo svoje priložnosti, po dvojnem zaostanku smo zabili gol, zgrešili pa tudi najstrožjo kazen. V Tolmin odhajamo po pozitiven rezultat. Vemo, da ne bo ravno lahko, a se bomo potrudili po svojih močeh. Nastopili bomo v skoraj popolni postavi, saj se po odsluženih kaznih tudi v prvenstvu vračata Luka Badžim in Roy Rudonja, medtem ko bo Matej Zemljak še naprej odsoten,” je povedal trener ankaranske ekipe Vlado Badžim.

V ankaranskem taboru so se sicer v sredo uradno pritožili zaradi nešportnega obnašanja enega od pobiralcev žog, ki naj bi jih izzival že lani. “Nekaj podobnega se je mi je dogajalo v koprskih časih v novogoriškem športnem parku. Potem smo jih premagali s 7:1 in je bil mir”, je še povedal Badžim. ASO, SJ


Najbolj brano