Po novo kolajno?

Po članskem uspehu Tine Mrak in Veronike Macarol (JK Pirat), ki sta na evropskem prvenstvu v razredu jadrnic 470 osvojili bronasto kolajno, je za nov uspeh slovenskega jadranja minuli teden poskrbela Lin Pletikos (Jahtni klub Portorož). Na evropskem prvenstvu do 16 let za jadralke na jadrnicah laser 4.7 je namreč na Norveškem osvojila srebrno odličje.

Lin Pletikos: najbolje jadra, ko močno piha Foto: Alberto Sanchez
Lin Pletikos: najbolje jadra, ko močno piha Foto: Alberto Sanchez

PORTOROŽ > To je največji uspeh 15-letne jadralke, ki na športni poti očitno uspešno sledi sestri Kim in bratu Niku, ki sta na največjih tekmovanjih doslej osvojila že številna odličja. Portorožanka, ki bo čez mesec dni sedla v šolske klopi na koprski športni gimnaziji, jadra od svojega šestega leta, njen trener je kar oče Klavdij. Upa, da bo po uspešnem jadranju v mladinskem laserju uspešna tudi v članski konkurenci v večji jadrnici (laser radial).

Lin Pletikos je včeraj skupaj s člani hrvaške reprezentance odpotovala na Japonsko (Katsumi), kjer se bo v torek pričelo še svetovno prvenstvo. Ker ji ustrezajo dobre vetrovne razmere (15 vozlov in več), na jugu Japonske pa običajno lepo piha, se nadeja, da bo lahko spet pokazala vse svoje sposobnosti. “Upam na še eno kolajno”, je optimistično izstrelila pred odhodom na pot. BG


Najbolj brano