Po nemško ali po štajersko

Članek o zanimanju Maribora za ta čas najbolj želena mlada koprska igralca, ki smo ga objavili v ponedeljek, je zbudil precej odmevov. Pa tudi potrditev iz ust predsednika koprskega kluba.

Domen Črnigoj (v drsečem startu) na zadnji tekmi v Mariboru. (avtor slike arhiv PN)
Domen Črnigoj (v drsečem startu) na zadnji tekmi v Mariboru. (avtor slike arhiv PN) 

KOPER > V ponedeljek smo v PN prvi poročali o konkretnem zanimanju državnih prvakov za Mateja Palčiča in Domna Črnigoja. Med navijači se je pričakovano najprej zastavilo vprašanje: bo Koper znova “okrepil” Maribor s svojimi igralci? Kot trenutno kaže, je za to (vsaj med zimskim prestopnim rokom) malo možnosti. Je pa v zadnjem času prišlo do bistvenega izboljšanja odnosov med obema kluboma, saj sta se minuli teden na štiri oči sestala predsednik FC Luke Koper Ante Guberac in športni direktor Maribora Zlatko Zahović. Posrednik pri otoplitvi odnosov naj bi bil kar izolski zastopnik igralcev Amir Ružnić. Še pred mesecem dni bi mariborska ponudba v Kopru naletela na gladko zavrnitev. Kaj je torej na stvari glede obeh “biserov” s Škofij? “Nedvomno je, da sta oba fanta ena od temeljev našega moštva. Palčič se je žal poškodoval, kar se nam je poznalo in spomladi ga vidim kot pomembnega člena moštva. Absolutno nam je pomemben in zato ni naprodaj. Razen, če ne pride res izjemna ponudba. Črnigoj ima nedvomno potencial, ki ga je potrebno do konca razviti in ki bo koristil slovenskemu nogometu, zato ga pri razvoju ne bomo ovirali. Zanimanje prihaja tudi iz nemške prve lige, Maribor pa si ga resno želi. Če mi bo Domen povedal, da bi rad odšel v Maribor, ki redno igra v evropskih tekmovanjih, mislim, da bi se kluba lahko dogovorila,” nam je povedal prvi mož koprskega kluba.

In kaj na vprašanje, če se bo kmalu učil nemščine ali štajerščine, odgovarja Črnigoj? “Konkretnih ponudb, o katerih se govori, nisem dobil. Razmišljam o tem, kako bi čim bolje igral v koprskem dresu v spomladanskem delu prvenstva. Če pride kaj konkretnega na mizo in če bo klub ocenil, da je čas za odhod ali zame prava priložnost, potem se bomo seveda pogovorili,” je diplomatsko povedal nogometaš, ki je bil kljub mladosti nekaj časa tudi kapetan članske ekipe. Maja je na lastno željo igral tudi finale mladinskega pokala na Bonifki in z izjemnim zadetkom proti mariborskim vrstnikom pomagal kanarčkom do pokalnega naslova. Sicer pa na Bonifiki v teh dneh odločajo o trenerju članske ekipe oziroma o podaljšanju mandata Alenu Šćulcu do konca prvenstva.

ROK MAVER


Najbolj brano