Po maratonu v finale Oplast

Nogometaši Oplasta iz Kobarida so se le uspeli prebiti v finale državnega prvenstva v dvoranskem nogometu. V torek zvečer so na odločilni peti tekmi premagali Litijo. Obrambo naslova bodo začeli že jutri pri Dobovcu.

Malonogometaši s Kobarida so se finala veselili skupaj z 
navijači. Foto: Drago Perko/Futsal.Si
Malonogometaši s Kobarida so se finala veselili skupaj z navijači. Foto: Drago Perko/Futsal.Si

LITIJA > Kobariški nogometaši so na odločilnem gostovanju pred 250 gledalci, med katerimi je bil tudi avtobus iz Posočja, zmogli pritisk pomembnosti pete polfinalne tekme, ki je odločala o tem, ali bodo sploh imeli možnost braniti državni naslov. Pri tem jih je spremljala tudi sreča, saj je po izenačenem začetku v 15. minuti primorski rojak na delu v Litiji, Damir Pertič, skušal izbiti strel Anžeta Široka, a ga je usmeril v litijsko mrežo. V nadaljevanju je lahko Oplast zgostil obrambo in premišljeno gradil napade ter zadeval. Ekipo iz Kobarida v finalu čaka vodilna ekipa rednega dela prvenstva, Dobovec, ki je v polfinalu s skupnim izidom 3:0 odpihnila Mariborčane.

Ključni trenutek za slavje Oplasta v Litiji je na trdi tekmi nastopil v začetku drugega polčasa, ko je Anže Širok zadel za 2:0, domači pa so se odločili za igralca - vratarja v polju. Tvegali so preveč, saj jih je Oplast trikrat ujel pri napačnih podajah in nato zadel njihov prazen gol. Trenerju Saši Lebanu je odleglo: “Od prve do zadnje minute smo bili precej boljši tekmec. Že v prvem polčasu smo imeli precej priložnost, ki pa jih nismo izkoristili. Bal sem se, da se nam bo zalomilo, a smo z nekaj sreče povedli. Po tem se je tekma odprla. Fantje so bili ravno prav sproščeni. V drugem polčasu smo fanatično odigrali v obrambi. Vse je bilo na visoki ravni, v skladu z dogovorom, ob tem pa nismo delali napak. Če igramo tako, potem nas težko kdo premaga.”

Litiji tako preostane tekma za bron z Mariborčani, Oplast pa čakajo tekme za obrambo naslova. Prvi dve (uvodna že jutri ob 21. uri) bosta na Štajerskem - pri Dobovcu, ki igra v Športni dvorani Ratanska vas. Prva (skupno tretja) tekma v Kobaridu bo v petek. Prvak bo postalo moštvo, ki bo prvo doseglo tretjo zmago.

> 1. SFL, polfinale, 5. tekma, igra se na 3 zmage - Litija : Oplast 0:5 (0:1, sk. izid 2:3); strelci - Pertič (15, ag.), Širok (22 in 39), Ručna (23), Lenarčič (25).

STA, IM


Najbolj brano