Po levih na vrsti še zebre iz Kiela

Zagreb in Barcelona sta v četrtek odprla četrtfinalni spored rokometne lige prvakov. Ta vikend bodo še preostale tri tekme. Dean Bombač bo s Szegedom jutri ob 19.15 gostil nemški Kiel.

Dean Bombač bo s soigralci madžarskega Szegeda poskušal prekrižati račune tudi nemškemu Kielu.
Dean Bombač bo s soigralci madžarskega Szegeda poskušal prekrižati račune tudi nemškemu Kielu. 

SZEGED > Organizator igre madžarske ekipe bo po treh letih spet igral med najboljšo osmerico elitnega rokometnega tekmovanja. V dresu koprskega Cimosa je v sezoni 2011/12 v četrtfinalu prekrižal moči z madridskim Atleticom. Španci so z nemalo težavami upravičili naziv favorita in napredovali na zaključni turnir četverice. Deana Bombača in soigralce pri Szegedu čaka na poti do Kölna podobno visoka ovira.

Kiel, ki je praktično redni udeleženec zaključnega turnirja lige prvakov (LP) in serijski zbiralec lovorik v Nemčiji, se ponaša z vrhunsko ekipo, v kateri so Domagoj Duvnjak, Filip Jicha, Joan Canellas in drugi rokometni asi. Ne gre pozabiti, da so “zebre”, ki jih že sedem let vodi trofejni islandski trener Alfred Gislason, tudi še edini preostali nemški klub v četrtfinalu. Kar težko si je predstavljati, da bi zaključni turnir v Kölnu minil brez domačega predstavnika.

Kakšne so možnosti Bombača in soigralcev? Nemški prvaki so v skupinskem delu izgubili v Zagrebu, ki je v prvi četrtfinalni tekmi doma moral priznati premoč Barceloni s 23:25. V osmini finala LP je Kiel izločil branilca lovorike Flensburg, ki v letošnji sezoni sicer ne blesti. Szeged si je četrtfinale izboril z dvema zmagama nad Rhein Neckar Löwnom, “levi” pa so pred tednom dni v gosteh remizirali proti zebram in se s Kielom enakovredno kosajo za naslov v nemški bundesligi.

Tudi preostali četrtfinalni tekmi lige prvakov bosta imeli slovenski pridih. Vardar Matjaža Brumna bo drevi gostil Kielce Uroša Zormana. Veszprem Gašperja Marguča pa jutri čaka gostovanje pri Paris Saint-Germainu. Drevi bodo na sporedu tudi prve četrtfinalne tekme v pokalu EHF. Edini preostali slovenski predstavnik v evropskih tekmovanjih velenjsko Gorenje bo ob 19.30 gostilo danski Holstebro.

“Na rezultatske popotnice se ne gre zanašati. Proti Rhein Neckarju smo se v pripravi in na sami tekmi osredotočili na tri najnevarnejše rokometaše, proti Kielu bomo morali biti pozorni na celotno sedmerko. Pa še dolgo klop imajo povrhu. Lepo bi bilo že, če bi se z domačo zmago čez teden dni odpravili na povratno tekmo,” je za PN pojasnil Bombač, ki v dresu Szegeda kaže sijajne predstave. Koprčan kandidira za najboljšo sedmerko lige prvakov. Med nominiranimi organizatorji igre so še Canellas, Mikkel Hansen, Thomas Mogensen in Igor Karačić.

Bombač, ki so si ga po koncu prihodnje sezone rezervirale Kielce, sicer uspešno igra za Szeged tudi na obeh domačih frontah. V madžarskem prvenstvu so pretekli konec tedna izgubili derbi v Veszpremu s petimi goli razlike. “Dobro smo odigrali, gostitelji so se na začetku tekme odlepili predvsem po zaslugi obramb vratarja Rolanda Miklerja. V nadaljevanju smo ujeli priključek, a so si tekmeci naposled priigrali lepo zmago v boju za prvo mesto v skupinskem delu pred končnico. Čaka nas še povratna tekma, našo priložnost za osvojitev lovorike v boju s favoriziranim Veszpremom pa vidimo predvsem na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja zadnji aprilski vikend,” je pojasnil Bombač.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano