Po dvojne točke

Koledarsko leto bodo košarkarji Portoroža zaključili z današnjim gostovanjem pri Elektri (19.00), ki je v dosedanjih sedmih tekmah Lige Telemach zabeležila le eno zmago. Ladjarji upajo na tretji zaporedni uspeh.

Vjeko Petrović bo med ključnimi igralci portoroškega prvoligaša tudi na drevišnjem gostovanju v Šoštanju. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Vjeko Petrović bo med ključnimi igralci portoroškega prvoligaša tudi na drevišnjem gostovanju v Šoštanju. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA > Po dobrih dveh tednih bo portoroški prvoligaš ponovno odigral prvenstveni dvoboj. Spomini na zadnja dva so vsekakor lepi, saj so varovanci Konstantina Subotića doma ugnali Hopse, v gosteh pa nadigrali Lastovko. Drevi bodo lovili še tretjo zaporedno zmago, s katero bi se še varneje zasidrali v sredini lestvice.

Po torkovem nebolečem pokalnem porazu v Grosupljem so Portorožani svoje misli usmerili v zadnji letošnji obračun, v katerem bodo glede na prikazano v zadnjih krogih favoriti. Šoštanjčani so pred tednom dni na gostovanju pri Zlatorogu izgubili kar za 37 točk, edino zmago pa so zabeležili pred mesecem dni pri Hopsih. V uvodnih krogih, ko so zaradi organizacijskih težav glavnino njihovega moštva sestavljali mladinci, so se “izkazali” z rekordnima porazoma proti Heliosu (-86) in Rogaški (-56). V zadnjih tednih so okrepili zasedbo z nekaterimi tujci in napovedali boljše nadaljevanje sezone. Pri Elektri sta zgolj dva košarkarja odigrala vseh sedem tekem, med številnimi novinci pa trenutno strelsko izstopa ameriški branilec Joshua Turner (17,2 točke na tekmo), ki sta mu v največjo pomoč krilni košarkar iz Bosne in Hercegovine Bojan Đurica (15,4 točk in 8 skokov na tekmo) ter izkušeni makedonski center Sinisha Avramovski (12,3 točke).

“Glavno breme pri Elektri nosijo tujci. Gre za ekipo, ki je v svoji dvorani vedno zelo neugodna. Menim, da njihovi trenutni rezultati ne pomenijo realne slike. Zaradi sistema tekmovanja dvoboji z neposrednimi konkurenti štejejo dvojno, kar je še posebej vidno pri pristopu košarkarjev Elektre,” je stanje v moštvu današnjih tekmecev opisal Konstantin Subotić. Trener Portoroža je imel v zadnjih dneh nekaj skrbi zaradi zdravstvenih težav prvega strelca Jana Barbariča (17,9 točke) in krilnega centra Sedina Karavdića, a bo omenjeni dvojec drevi zagotovo stopil na parket. Okrnjena zasedba je v Grosupljem prikazala premalo zbranosti v napadalnih akcijah, pretiravala pa je z meti z razdalje, kar pričakovano ni prineslo uspeha. Subotić dobro ve, na kakšen način lahko njegovi varovanci, med katerimi je še vedno kar nekaj posameznikov, ki so (pre)daleč od želene forme, vpiše četrto zmago v sezoni: “Morali bomo kontrolirati skok in si privoščiti čim manj izgubljenih žog. V obrambi bo potrebno garati od prve do zadnje minute, medtem ko moramo v napadu ohraniti zbranost.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano