Po drami zmaga Žusterni

Potem, ko so vaterpolisti Žusterne v zadnjih dveh tednih v gosteh odigrali še zadnje tri tekme rednega dela sezone, so se v finalu za tretje mesto ponovno srečali z mariborskim Branikom in ga z 12:9 premagali šele po izvajanju najstrožjih kazni.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Na zadnjem prvenstvenem dvoboju je bil izid rokometno visok - 18:16, tokrat pa je pisan sončni zahod na bazenu v Žusterni najprej slabo vplival na točnost strelcev. Prvi gol na dvoboju je šele v peti minuti dosegel NejcPotočnik, potem pa so Mariborčani v kratkem času trikrat zapored izkoristili napake koprske obrambe. V napadu povsem nerazpoložene domačine je v drugem delu igre reševal vratar SebastjanValenčič, po premoru pa so v tretji četrtini zaigrali kot znajo in hitro izenačili. Tudi zadnja četrtina se je začela ob neodločenem rezultatu, potem pa so se domačinom ponovno začele tresti roke ob zaključkih akcij. Mariborčani so v zadnjo minuto vstopili ob tesnem vodstvu, a jim to po zaslugi golov UrošaFabiča in BorutaAnzeljca to ni zadostovalo za zmago. Redni del tekme se je končal pri rezultatu 8:8 in o končnem tretjem mestu so tako odločale petmetrovke. Vaterpolisti Žusterne so tedaj pokazali vrhunsko zbranost, zadeli so prve štiri in tudi po zaslugi razpoloženega Valenčiča zasluženo slavili z 12:9.

“Začeli smo slabo, potem smo v tretji in zadnji četrtini pokazali pravi karakter. Dobro smo se odzvali na njihovo obrambo z 'vplavavanjem' in bili potem nezgrešljivi v loteriji petmetrovk. Mislim, da smo zasluženo osvojili tretje mesto, saj smo med sezono dvakrat ugnali finalista Triglava, zmagali pa smo tudi v Mariboru,” je povedal zadovoljni Nejc Potočnik.

Bazen v Žusterni, gledalcev 150, sodnika Homovec in Suhadolnik; četrtine -1:3, 0:0, 4:1, 3:3.
ŠD Žusterna: Valenčič, Lazar, Krivičič, Kuk 1, Potočnik 1, Anzeljc 3, R. Černeka, Deriš, Štader, Peček, N. Černeka 1, Fabič 2, Prcač. Branik: Škrbič, Tomše 1, Kaštelan, Lilič, Globovnik 2, Vrbnjak, A. Pevc 3, Gregl, Uremović, Rajšp 2, Gledec, Lakoše, Kranjc.

Po prvotnem tekmovalnem sistemu bi morali v malem finalu za tretje mesto igrati na dve dobljeni tekmi, a so Mariborčani zaradi finančne stiske zaprosili, da se odigra le en dvoboj. SJ


Najbolj brano