Po doseženem zadetku so obstali

Pozitiven podatek z gostovanja v Celju je že ta, da je prekinjena tradicija rdečih kartonov, ki so v zadnjih tekmah s Celjani redno redčili koprske vrste. Devet so jih dobili v zadnjih 12 medsebojnih tekmah. Zagotovo pa bodo Koprčani najbolj objokovali 94. minuto tekme.

Leo Štulac Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Leo Štulac Foto: Tomaž Primožič/Fpa

CELJE > Gostiteljem je v izdihljajih tekme s Koprčani uspelo prekiniti strelski post, ki je trajal 545 minut. Globoko v sodniškem dodatku je Enis Đurković domačim priigral pomembno točko, ki pa jih ni spravila z dna lestvice. Koprčani, ki so večji del tekme vodili, ostajajo osmi. Tudi prvi letošnji medsebojni obračun obeh moštev se je končal z istim izidom 1:1.

Ekipi sta tekmo začeli precej previdno. Gledalci so prvo lepo priložnost videli šele v 29. minuti, ko je Ivan Firer že preigral koprskega vratarja Vasjo Simčiča, a nato zadel le zunanji del mreže.

Štiri minute pozneje pa so Primorci povedli: z razdalje 20 metrov je sprožil Leo Štulac, žoga je na poti do vrat spremenila smer, svoje pa je z nespretnim posredovanjem dodal domači vratar Matic Kotnik, ki se je zatem le nemočno prijel za glavo. Za Štulca, ki je nekaj časa veljal za dežurnega krivca za napake drugih, je to drugi zadetek v sezoni. Do konca polčasa velja omeniti še poskusa Amarja Rahmanovića in Firerja.

V drugem polčasu je prvi zagrozil Davor Škerjanc, ki je po odbiti žogi poskusil z lobom ugnati Kotnika, na golovi črti pa je zadetek preprečil Marko Krajcer. V 68. minuti je na drugi strani po podaji iz kota od blizu z glavo streljal Danijel Miškić in zadel Simčiča, ki je za nekaj trenutkov obležal. Le malce zatem je Kotnika k novi obrambi prisilil Jaka Štromajer, ki je pozneje poskusil še enkrat, tako kot Mitja Lotrič, a je njuna strela domači vratar brez težav ukrotil. Lotrič je po poškodbi prvič stopil na igrišče po več kot mesecu in pol, nazadnje je igral v prvem krogu letošnjega prvenstva z Domžalami.

Celje : Luka Koper 1:1 (0:1)
Stadion Arena Petrol, gledalcev 650, sodnik Glažar (Hajdina). Strelca - 0:1 Štulac (33), 1:1 Đurković (94).
Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Firer (od 58. Spremo), Klapan (od 44. Đurković), Miškić, Kous, Soria (od 87. Sunny), Esteves De Sousa, Ahmedi, Vidmajer. Trener: Iztok Kapušin.
Luka Koper: Simčič, Pavić, Memolla (od 76. Del Toro), Hadžić (od 49. Jaiteh), Halilović, Tomić, Štulac, Andrejašič, Škerjanc, Rahmanović (od 81. Lotrič), Štromajer. Trener: Nedžad Okčić.
Rumeni kartoni: Vrhovec, Krajcer; Halilović, Rahmanović.

V 75. minuti je Valon Ahmedi meril premalo natančno po strelu s škarjicami, zato pa je v četrti minuti sodniškega dodatka Đurković poskrbel za domačo točko, potem ko je sstreljal z oddaljenosti 20 metrov od Simčičevih vrat.

“Tudi nam se je končno nasmehnila sreča, da smo zadeli v zadnji minuti. Prvi polčas smo igrali preveč obrambno, po prejetem zadetku pa smo šli v napad in uspeli vsaj izenačiti,” je povedal domači trener Iztok Kapušin.

“Nismo ponovili igre iz Domžal in proti Krškemu. Igrali smo slabše, toda kljub temu smo imeli nekaj priložnosti, po katerih bi lahko bilo vse drugače. Fantje še vedno igrajo stihijsko in brez razmišljanja o naslednji potezi. Želeli smo ubraniti vodstvo z 1:0, kar pa nam ni uspelo,” je razočarano povedal Nedžad Okčić. STA, RM


Najbolj brano