Pivčani sami na vrhu

Balinarke Deskel si v prvi ženski balinarski ligi na vrhu delijo prvo mesto z ljubljanskim Krimom, medtem ko so v moški konkurenci najbolj prepričljivi člani pivškega Orlek Oro Meta.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

DESKLE >S petimi zmagami v petih dvobojih so Desklanke še vedno v odličnem položaju za boj za državno lovoriko. Tokrat so bile suverene proti Miljam, peti krog so z zmago zaključile tudi balinarke idrijskega Kolektorja, medtem ko kobjeglavski Hrast kot edini ostaja brez osvojene točke. V zahodni prvoligaški skupini je na vrhu pivški Orlek Oro Met, ki je gostom iz Zabič prepustil zgolj dve točki. Pivčani so pred pričetkom sezone sestavili močno zasedbo, ki je iz kroga v krog bolj uigrana in resno računa na napredovanje v superligo. V boju za vrh ostajajo balinarji Ilirske Bistrice, ki so bili prepričljivi proti gostom iz Pliskovice, medtem ko sta bili Košana in Planina Petrič uspešni na gostovanjih.

Prva liga, članice, 5. krog - Šiška : Krim 10:12, Kolektor Idrija : Bistrica 15:7, Svoboda : Hrast 15:7, Deskle : Milje 16:6.

Vrstni red: Krim in Deskle 10, Kolektor Idrija 8, Šiška 5, Bistrica 4, Svoboda 2, Milje 1, Hrast brez točke.

Prva liga - zahod, 5. krog - Orlek Oro Met : Zabiče 20:2, Logatec : Košana 10:12, Jadran HK : Planina Petrič 9:13, Ilirska Bistrica : Pliskovica 18:4.

Vrstni red: Orlek Oro Met 10, Ilirska Bistrica in Zabiče 8, Planina Petrič in Košana 6, Jadran HK 2, Pliskovica in Logatec brez točke.

Druga liga - zahod. 5. krog - Žiri :- Tabor Ozeljan 9:13, Goriška brda : Kolektor Idrija 15:7, Cesta : Gradna Obrov 14:8, Nanos : Jadran Izola 5:17.

Vrstni red: Jadran Izola 10, Gradna Obrov, Cesta in Tabor Ozeljan 6, Žiri 5, Goriška Brda 4, Nanos 3, Idrija brez točke.

SM


Najbolj brano