Pirlo tretjič zaporedoma najboljši nogometaš serie A

Zvezni igralec torinskega Juventusa Andrea Pirlo je bil v ponedeljek zvečer tretjič zaporedoma izbran za najboljšega nogometaša v serie A. Na prireditvi v Milanu je slavil skupaj s trenerjem Antoniom Contejem, ki je lani Juventus pripeljal do novega naslova državnih prvakov, potem pa je ta prevzel vodenje italijanske reprezentance.

Zvezni igralec torinskega Juventusa Andrea Pirlo je bil v ponedeljek zvečer tretjič zaporedoma izbran za najboljšega nogometaša v serie A Foto: Reuters
Zvezni igralec torinskega Juventusa Andrea Pirlo je bil v ponedeljek zvečer tretjič zaporedoma izbran za najboljšega nogometaša v serie A Foto: Reuters

TORINO > "Vedno je užitek dobiti to nagrado," je izbor za nogometaša leta v domači ligi pokomentiral Pirlo, ki je v novi sezoni manj učinkovit, saj mesec in pol zaradi poškodbe ni igral, na preostalih sedmih tekmah pa je dosegel dva gola.

Juventus je lani tretjič zapovrstjo dobil italijansko prvenstvo, skupaj pa slavil 30. naslov v serie A. Ekipi je šlo dobro tudi v evropski ligi, kjer so se Torinčani prebili do polfinala.

Letos je Pirlo, pred tem je desetletje igral za AC Milan, praznoval tudi poseben jubilej - na tekmi lige prvakov je zaigral 100. in v novembrskem dvoboju z Olympiakosom dosegel prvi gol na tekmi, na koncu pa so italijanski prvaki zmagali s 3:2.

STA


Najbolj brano