Pirančanke vse bliže

Pred derbijem prve ženske rokometne lige je bilo pri obeh ekipah čutiti napetost, zato sta obe moštvi tekmo začeli odločno. Pirančanke so dobro držale korak z dvakratnimi evropskimi prvakinjami, ki od mlade primorske ekipe niso pričakovale takšnega odpora. Krim : Piran 31:23 (15:14).

Čvrsta tekma in ogorčen boj za vsako žogo - odliki derbija prve državne lige na Galjevici. Foto: Ziga  Zivulovic Jr.
Čvrsta tekma in ogorčen boj za vsako žogo - odliki derbija prve državne lige na Galjevici. Foto: Ziga Zivulovic Jr.

LJUBLJANA > Požrtvovalna igra tako v obrambi kot v napadu se je Pirančankam obrestovala, in kmalu so začele prevzemati pobudo. V napadu sta bili najbolj razpoloženi Lea Kranjc in Manuela Hrnjič, dobro pa je šlo tudi vratarki Sabrini Spahić, ki je nanizala več pomembnih obramb. Po nekaj minutah so Pirančanke vodile s 7:5 in imele možnost, da povedejo s tremi goli razlike, ki pa je niso izkoristile. Krimovke so zmanjševale razliko in v 14. minuti izenačile. Piranska trenerka Dalija Erceg je vzela minuto odmora, da bi njena ekipa spet strnila svoje vrste. Borba na parketu je postajala vse ostrejša. Ekipi sta se izmenjavali v rahlem vodstvu, rezultat pa je bil zadnjič izenačen (14:14) tik pred koncem polčasa. Pirančanke bi lahko na odmor odšle z golom prednosti, a na koncu se je prvi polčas razpletel v korist Krima.

Ljubljana, dvorana Krima na Galjevici, gledalcev 150, sodnika Nahtigal in Backovič. Krim: Artsiukovich 4, Jurič, Čečkova, Zrimšek, Mavsar 10, Hrnčič, Goudjo 3, Stefanišin, Bajramovska 3, Marinček, Omoregie 6, Koren 2, Janković 1, Gregorc 2, Žabjek, Urbančič. Trenerka: Marta Bon. Piran: Spahić, Vivoda, Terčič, Krajnc 8, Avsec, Panger 1, Hrnjič 7, Milakovič 3, Jagurdžija 2, Kraja, Unuk, Stojanovič, Mattica 1, Medić 1, Stojilković, Šabič. Trenerka: Dalija Erceg. Sedemmetrovke - Krim 1 (1), Piran 5 (3); izključitve - Krim 10, Piran 6 minut.

Po mnenju Dalije Erceg so bile prav zadnje minute prvega polčasa odločilne za nadaljnji potek tekme. “V zadnjih petih minutah prvega polčasa, ko se je odločalo, na katero stran se bo prevesila tekma, nam je sodnik neupravičeno piskal korake, Krimu pa ob očitnih prekrških nekajkrat ni vzel žoge. Če se to ne bi zgodilo, bi Piran ob polčasu vodil z dvema ali tremi goli razlike,” je prepričana.

V drugem polčasu je Krim zamenjal vratarko; namesto Sergeje Stefanišin je zaigrala bolje razpoložena Miša Marinček. Pirančanke so še naprej igrale zavzeto, a je bil Krim vseskozi v rahli prednosti. Kljub temu je bilo v ljubljanski ekipi čutiti veliko napetost, ki je vrhunec dosegla nekje na polovici drugega polčasa, ko so Pirančanke zaostajale le za gol. Z veliko razliko je Krimu uspelo povesti šele tik pred koncem tekme, ko so Pirančankam dokončno pošle moči.

“Končni rezultat zame ni realen. Moja ekipa je dobra ekipa. Dobro smo igrali v obrambi, dobro smo tekli, v napadu pa smo igrali solidno in dali vse od sebe. Proti koncu tekme pa je psiha naredila svoje,” je rezultat komentirala Ercegova.

Kapetanka Valentina Panger na koncu ni bila razočarana. “Pred tekmo nismo čutile pritiska. Nismo se obremenjevale s tem, da je šlo za derbi prve lige. Želele smo le pokazati, da znamo igrati rokomet, in menim, da nam je to tudi uspelo. Bolj ali manj smo izpolnile vsaka svojo nalogo, tako kot smo se dogovorile. Dobro smo igrale v napadu in še posebej v obrambi. Zato ne smemo biti razočarane. Seveda se zgodijo napake, ko pade koncentracija.”

Tudi najboljša piranska strelka Lea Krajnc je bila z igro svoje ekipe zadovoljna. “V tekmo smo vstopile sproščeno, kar se je tudi poznalo, še posebej v prvem polčasu. Krimovke niso pričakovale, da bom tako 'grizle'. Ko pa so videle, kako močna ekipa smo, so v drugem polčasu pritisnile na plin. Na voljo so imele več igralk, pri nas pa je ena postava igrala vseh 60 minut. To nas je na koncu izčrpalo, čeprav smo kondicijsko dobro pripravljene. Krimovke so to izkoristile in na veliko zadevale iz protinapadov, zato tudi takšen rezultat. Upale smo sicer, da bo razlika na koncu manjša, ampak nismo razočarane, saj nismo imele česa izgubiti; lahko bi le zmagale.

ALJA TASI


Najbolj brano